Jessica Mulroney och Meghan Markle
Meghan Markle bryter kontakten med bästa vännen Jessica Mulroney. - Foto: Stella Pictures

Meghan Markle bryter med Jessica Mulroney efter rasistskandal

Meghan Markles bästa vän Jessica Mulroney står i centrum för en stor rasistskandal, där hon hotat influencern Sasha Exeter. Nu har Meghan brutit kontakten med Jessica.


I flera år har Meghan Markle, 38, varit bästa kompis med den kanadensiska stylisten och tv-profilen Jessica Mulroney, 40. Men det är snart ett minne blott.  

Meghan är nämligen "helt förkrossad" och har sagt att hon inte längre kan förknippas med Jessica.

Slitningen mellan de tidigare bästa vännerna grundar sig i att Jessica på Instagram gick till attack mot influencern Sasha Exeter. 

Efter att Sasha, som är en svart kvinna, skrivit ett inlägg om hur viktigt det är att göra sin röst hörd under Black Lives Matter så tog Jessica personligen kontakt med Sasha – och hotade henne. 

Sasha Exeter blev påhoppad – och hotad – av Jessica Mulroney. Bildkälla: Instagram/sashaexeter

Sashas inlägg handlade rent generellt om att flera kända profiler borde använda sina stora plattformar för att få ut ett bra budskap. Men Jessica Mulroney kände sig personligt påhoppad.

Skickade flera hot

"Jag har pratat med företag och människor om att du har behandlat mig illa. Du tror att din röst spelar någon roll. Den spelar bara roll om du är snäll och utan att göra bort folk som försöker lära sig. Lycka till", skrev Jessica bland annat.

Att Jessica hotade Sasha med att hon skulle "varna företag" gjorde givetvis Sasha livrädd.

– Jag blev paralyserad av rädsla och stannade uppe dag och natt och oroade mig för vad Jessica skulle säga till folk i branschen om mig, berättar Sasha.

Jessica Mulroney gick till attack mot Sasha Exeter. Bildkälla: Stella Pictures.

– Att hon hotar mig, en singelmamma, en singelkvinna som är svart och mamma – under en rasistisk pandemi – chockerar mig. Det är helt obegripligt, sa Sasha vidare, skriver Daily Mail.

Jessica hotade även att stämma Sasha för förtal. 

Fått sparken från sina tv-jobb

Jessica Mulroney har nu fått sparken från alla sina tv-jobb – hon var bland annat med i "Good Morning America" och aktuell med showen "I do, redo" vars alla avsnitt nu har stoppats.

Jessica Mulroney och Kate Middleton på Meghan Markles bröllop den 19 maj 2018. Jessicas dotter var Meghans blomsterflicka på bröllopet. Bildkälla: Stella Pictures.

Även Meghan Markle har fått nog.

– Meghan är totalt förödmjukad över att hon har blivit indragen i den här totala röran. Hon säger att Jessica absolut inte är rasist, men att sättet hon hanterade situationen med Sasha var både tondövt och hjärtekrossande, säger en källa till Daily Mail.  

Jessica Mulroney och Meghan Markle. Bildkälla: Stella Pictures.

Enligt Daily Mail har Meghan nu bestämt sig för att klippa banden med Jessica då hon inte längre kan förknippas med henne.

– Meghan måste göra vad hon kan för att bibehålla sin värdighet och sitt eget rykte, säger källan vidare.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

2 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

idag 10:48
Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.