Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Justin Bieber anklagas för sexuella övergrepp: "Finns ingen sanning"

- 23/06/2020, 19:53

Justin Bieber har anklagats för sexuellt utnyttjande av en användare på Twitter, något som han däremot nekar till.

Det var på Twitter som en användare vid namn Daniella skriver en tweet om att 26-åriga popundret Justin Bieber ska ha utnyttjat henne sexuellt efter en konsert i Texas år 2014.

Nekar till anklagelser

Stjärnan nekar till anklagelserna, som enligt användaren ska ha skett på ett hotell i samma område. Hon har även tagit bort inläggen.

"Jag vill vara tydlig. Det finns ingen sanning i denna berättelse. Som jag snart kommer visa var jag aldrig på den platsen", skriver Bieber i ett inlägg.

"Bör tas på allvar"

Han skriver även att varje rykte om sexuellt utnyttjande är något som bör tas väldigt allvarligt på:

Bildkälla: Twitter
Bildkälla: Twitter

Han tar upp ett flertal bevis på att han inte befunnit sig där användaren menar att han ska ha varit. Bland annat länkar han till en artikel som påvisar att hans dåvarande flickvän Selena Gomez, 27, var i hans sällskap under tiden som ofredandet påstås ha skett. 

Visar upp kvitton

Han publicerar även bilder på kvitton och mejl som visar att han inte bodde på det nämnda hotellet under perioden. Enligt Bieber gick han då under alias "Mike Lowery".

Artisten kommer enligt tweeten ovan att ta ärendet vidare och samarbeta med Twitter och myndigheter.