Fredag 17 Sep
Stockholm

Madeleine kan missa Victorias fest – resten av familjen samlas

Madeleine och Victoria
Oklart om Madeleine kommer att närvara vid kronprinsessan Victorias firande. Foto: Jessica Gow / TT / Pontus Lundahl / TT

Tack vare de lättade restriktionerna kan kungafamiljen samlas för traditionsenligt firande av Victoriadagen på Solliden på Öland. Med Madeleine uteblir.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 14 juli är kronprinsessan Victorias födelsedag och den har sedan hon var liten traditionsenligt firats på Solliden på Öland med både familj och den klassiska Victoriakonserten. 

Det har länge varit oklart hur det skulle bli med firandet i år på grund av de restriktioner som finns kring coronapandmein. 

Men sedan regeringen lättade på reserestriktionerna den 13 juni står det nu klart att kungafamiljen kommer att samlas på Solliden – om alla håller sig friska såklart.

Kronprinsessan Victoria kommer att firas på Solliden på Öland. Bildkälla: Pontus Lundahl / TT

Dock är den allmänna uppvaktningen utanför Sollidens slott är inställd, istället kommer ett fåtal inbjudna gäster att vara publik tillkonserten som kommer att sändas i SVT, det skriver Expressen.

– Kronprinsessan med familj är på Öland en stor del av juli månad. Familjen är där under Victoriadagarna, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Oklart om Madeleine kommer

Kungaparet befinner sig redan på Öland och i juli kommer Victoria med familj dit. Det gör även prins Carl Philip, prinsessan Sofia och deras söner. 

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill bor i Florida med sina barnen, men de brukar alltid vara en längre tid i Sverige under somrarna, skriver Expressen.

– Nu när vi inte bor i Sverige är den tiden på sommaren så viktig, att kusinerna också får en nära vänskap, och det är jätteviktigt, sa Madeleine i SVT förra året.

Det är ännu oklart om prinsessan Madeleine kommer att kunna närvara. Bildkälla: Jessica Gow / TT

Det är ännu oklart om Madeleine kommer att kunna närvara på sin systers födelsedag i år.

– Prinsessan Madeleine vet vi inte ännu, det beror på USA:s restriktioner, säger Margareta Thorgren till Expressen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela