Söndag 28 Nov
Stockholm

Efter sexanklagelserna mot Justin Bieber –​ nu stämmer han kvinnorna

Bieber stämmer kvinnorna i en tvist värd 20 miljoner dollar.
Bieber stämmer kvinnorna i en tvist värd 20 miljoner dollar. Foto: Heiko Junge/TT, Twitter

Det var på Twitter som två användare anklagade Justin Bieber för sexuella övergrepp, något som stjärnan ställde sig starkt emot. Nu har han valt att stämma kvinnorna för förtal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I början av juni anklagades popstjärnan Justin Bieber för sexuella övergrepp, något som Nyheter24 skrivit om här. Det var en användare på Twitter vid namn Danielle som skrev att hon blev utsatt efter en konsert i Austin, Texas år 2014.

Strax efter ska ännu en användare ha gått ut med att en liknande händelse med artisten ska ha skett året efter.

Försvarar sig mot anklagelserna

Efter anklagelserna gick Bieber ut med flertal bevis för att försvara sig mot anklagelserna. Han har bland annat delat med sig av kvitton och annan information som visar på att han inte befann sig där bägge kvinnorna påstår att händelserna ska ha skett.

”Varje påstått sexuellt övergrepp borde bli taget på allvar, och det är därför jag behövde svara. Den här berättelsen är dock omöjlig rent faktamässigt så jag kommer arbeta med Twitter och myndigheter för att ta det vidare rättsligt”, skrev Justin Bieber på Twitter.

Stämmer kvinnorna

Artisten har nu valt att stämma kvinnorna för förtal. Tvisten ska vara värd hela 20 miljoner dollar – vilket är ungefär 187 miljoner svenska kronor.

Biebers advokater skriver i stämningsansökan att de anklagelser som riktats mot stjärnan inte är möjligt rent faktamässigt:

”Anklagelserna är faktamässigt omöjliga, och avslöjar och bevisar bortom allt tvivel att hennes inlägg på sociala medier och anklagelserna är totala fabrikationer, en invecklad plan”, skriver de i ansökan.

Det framgår även i samma stämningsansökan att den ena kvinnan är ett "superfan" och skulle kunna göra vad som helst för att få träffa Bieber, rapporterar People.

Kommentera
Kopiera länk
Dela