Måndag 6 Dec
Stockholm

Therese Lindgren berättar om våldtäkten: "Slogs och sparkades"

Det är i sitt sommarprat som Youtubestjärnan Therese Lindgren väljer att öppna upp om att hon som blev våldtagen av en av sina närmsta killkompisar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Therese Lindgren33, är en av Sveriges största Youtubestjärnor och har varit banbrytande i sitt samtal om psykisk ohälsa. 

Utöver det har hon ett eget veganskt skönhetsmärke, skrivit böcker, gästat många poddar, vunnit otaliga priser och är aktiv inom Djurens rätt. 

Och idag släpptes hennes sommarprat.

I sommarpratet berättar Therese om sina år som säljare. Om hur det var när hon fick sina första panikattacker. Om hur hon träffade sin fästman Anders och om hur det är att leva med en konstant oro i kroppen. 

Therese Lindgren. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT

Men det är en sak i avsnittet som hon tidigare aldrig tidigare nämnt. Nämligen att hon blivit våldtagen. 

– Jag minns en övning jag gjorde så läste psykologen upp en berättelse om en ung kvinna som vaknat upp natten efter midsommar av att hon blir våldtagen av hennes bästa killkompis sedan sex år tillbaka. Hon sparkas och slåss för att komma loss, men han är tre decimeter längre, tyngre och mycket starkare än henne. 

– Psykologen berättade att kvinnan skämdes så mycket att hon varken anmälde eller berättade det för någon. Hon intalade sig själv att det var hennes fel. Självkänslan var så låg att den blivit till självförakt. 

Psykologen frågade sedan vad Therese hade velat säga till den unga kvinnan. 

– Jag hade sagt åt henne att det inte var hennes fel. Att hon är starkast i världen. Att jag hade velat vara där och skyddat henne. Det var då han påminde mig om att historien han läste upp precis – var min. Det var jag som sprang ut barfota den natten, berättar Therese. 

Therese sommarprat hittar du här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela