Fredag 22 Okt
Stockholm

Paradise Hotel-avsnitt tas bort efter rasistskandal: "Var nervös"

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det var redan i januari som det omtalade avsnittet av danska Paradise Hotel sändes men det är inte förrän nu det blivit viralt i Sverige och Norge efter att Instagramkontot ”Dyngbaggegalan” uppmärksammat händelsen. Klippet har visats över en halv miljon gånger, har tusentals kommentarer – och folk är rasande. 

Det som händer i avsnittet är att deltagarna befinner sig på en parcremoni då programledaren Rikke Gøransson frågar deltagaren Sarah Dohn, 18, om deltagaren Türker Alici är hennes typ.

Sarah har mött stark kritik. Bildkälla: NENT GROUP

– Alltså lite, men jag tycker inte så mycket om utlänningar men han är absolut någon jag raggat på om han inte varit från utlandet, svarar Sarah Dohn då.

Klipp från programmet. Bildkälla: Dyngbaggegalan

– Jag vet inte hur jag ska tolka det?, frågar sig programledaren.

Sarah Dohns svarar:

– Det är inte för att jag är rasist, men jag brukar inte vara intresserad av utlänningar.

Programledaren säger då. 

– Vi kanske ska gå vidare innan du ställer till det för dig. 


Som redan nämnt är människor rasande och några av kommentarerna i kommentarsfältet lyder:

"Detta är definitionen av rasism" 

"Klart alla deltagare runt henne skrattar. Vi har ju lärt oss att skratta åt dessa situationer för att inte skapa dålig stämning. Men nu är det fan slut på det"

"Vidrigaste jag sett"

"Inte rasist men"

"Var nervös"

Sarah har nu talat ut i den danska tidningen Ekstrabladet där hon säger att hon inte ville såra den manliga deltagaren – och att det var därför hon sa som hon sa. 

– Det jag säger kommer av ren nervositet. Rikke frågar om Türker är min typ. Det är han inte, men jag vill inte såra honom. Så jag försöker säga att han inte är min typ på ett trevligt sätt, men jag gjorde bort mig eftersom jag var väldigt nervös. Det kom ut väldigt fel., säger hon. 

Efter många reaktioner valde Nent Group att radera avsnittet i alla länder.

Kommentera
Kopiera länk
Dela