Måndag 26 Jul
Stockholm

Britney Spears förlorar mot pappan – förblir omyndighetsförklarad

Den senaste tiden har hashtaggen #FreeBritney cirkulerat på internet. Men vad är det egentligen som har hänt och varför pratar alla om artisten Britney Spears? Nyheter24 har sammanfattat:

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Kampanjen #FreeBritney har fått enorm spridning överallt på sociala medier den sista tiden. Över 135 000 personer har skrivit under en namninsamling för att hjälpa artisten, som i år har varit omyndigförklarad i 12 år.

Men varför?

Vi tar det från början.

Barnstjärna

Britney Spears var bara fyra år gammal när hon stod på Broadway-scener för att sedan bli en del av Disney's Mickey Mouse Club. Därifrån blev hon en egen artist med ett helt eget team. Vad många inte vet är att Britneys egentliga röst faktiskt inte är den ikoniska, ljusa och nasala röst hon blivit så känd för. Faktiskt så är hennes röst lite mer lik Christina Aguileras, men Britneys skivbolag tyckte inte att hennes vanliga röst var speciell och ikonisk nog. Detta förklarar även varför artisten mimar under sina konserter och framträdanden.

Britney Spears. Bildkälla: Stella Pictures

Sammanbrottet

Levde du ens 2007 om du inte minns Britneys ökända sammanbrott, där hon rakade av sig allt hår? Tiden innan det hade artisten en tuff period kantad av skilsmässa och födseln av sina två barn. Hon var på framsidan av varje skvallertidning och trakasserades av fotografer varje dag. Det framkom även att artisten lider av bipolär sjukdom, vilket kan orsaka maniska episoder.

Efter en rad andra uppmärksammade händelser, bland annat när hon låste in sig i sitt hem tillsammans med sina barn, började prata med brittisk brytning och gå ut och shoppa naken, så lades hon in på sjukhus. Samtidigt lämnade hennes pappa Jamie Spears in en ansökan till domstolen om att bli hennes temporära förmyndare, i max ett år och tills dess att hon blivit mer stabil.

Dement

Bara två månader efter att hon kom ut från sjukhuset började Britney jobba igen. Hon släppte den ökända videon till 'Womanizer' och samtidigt marknadsförde hon sitt album 'Circus'. När ett år hade gått lämnade Jamie in ännu en ansökan, men denna gång för att bli hennes permanenta förmyndare då han påstod att hans dotter misstänktes lida av tidig demens. Britney var då i 20-årsåldern. 

Inte tillåten att...

Idag är Britney Spears 38 år gammal. Om hon inte får sin pappas tillåtelse så får hon enligt uppgifter inte köra bil, gifta sig, anlita en egen advokat, skaffa barn, göra intervjuer som inte är baserade på manus, använda en mobiltelefon utan att bli övervakad, gå ut på promenader, gå ut och shoppa och så vidare. Listan fortsätter.

#FreeBritney

Hennes följare på sociala medier har nu börjat misstänka att Britney möjligtvis skickar "kodade meddelanden" genom sina videoklipp online. I hennes kommentarsfält skrev ett fan "Bär gult i nästa video om du behöver hjälp". Och mycket riktigt bar stjärnan gult i nästa video.

Huruvida det stämmer eller inte är ingenting som framgår och varken Britney eller någon i hennes team har kommenterat misstankarna.

Men anledningen till varför så många slutit samman under hashtaggen #FreeBritney är på grund av att kontraktet som omyndigförklarat Britney nyligen tog slut. Fansen kämpade då på med namnlistor för att ge artisten möjlighet till en egen advokat när hon skulle möta pappan i rätten, skriver Today.

Förlorade mot pappan

Men Britney Spears förlorade förhandlingarna och fick inte igenom att pappans förmyndarskap skulle avbrytas. Under förhandlingarna meddelade även Britneys advokat att hon är rädd för sin egen pappa, och att de inte längre pratar med varandra, skriver BBC.

Hon ska även ha sagt att hon inte kommer att uppträda så länge pappan ansvarar för hennes karriär.

Kommentera
Kopiera länk
Dela