Zara Larsson bryter med Huawei.
Zara Larsson bryter med Huawei. - Foto: @zaralarsson/Instagram, Terje Pedersen NTB scanpix/TT

Zara Larsson bryter med Huawei efter kritiken

Efter kritiken bryter nu Zara Larsson sitt samarbete med kinesiska Huawei. "Jag står för mänskliga rättigheter", säger artisten i Nyhetsmorgon.


Världsstjärnan Zara Larsson bryter nu sitt samarbete med den kinesiska techjätten Huawei. Ett samarbete som tidigare fått mycket kritik för.

– Det är inte den smartaste dealen jag gjort. Jag står för mänskliga rättigheter. Jag har avslutat samarbetet, säger Zara i TV4:s Nyhetsmorgon.

Kritiken har bland annat handlat om att telekomföretaget påstås spionera åt den kinesiska staten. Detta är även någon som USA kritiserat starkt.

– Om ni gör affärer med Huawei, gör ni affärer med ett bolag som kränker mänskliga rättigheter, har USA:s utrikesminister Mike Pompeo sagt på en presskonferens, skriver Aftonbladet.

Zara Larsson bryter med Huawei. Bildkälla: @zaralarsson/Instagram

Kritiserades hårt förra året

Zara Larsson fick en hel del kritik efter en intervju hon gjorde med tidningen Resumé förra året. Där hon bland annat menade att hon inte var speciellt insatt i vad Huawei höll på med.

– Jag är inte speciellt insatt i det, mitt fokus ligger på mobilen. Det är det som jag representerar i det här samarbetet. Huawei är ett privatägt företag i Kina som nu har kommit med en bra mobil, mer än det tänker inte jag på eller kommenterar, för det har jag inte att göra med egentligen. Mobilen är den produkten som vi associeras med. Resten känns ändå ganska lugnt, sa Zara Larsson till Resumé då. 

Men nu bryter alltså stjärnan med den kinesiska telekomjätten.

MERZara Larsson och Alexander Bard i storbråk: "Fuck you"


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

3 timmar sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".