Tisdag 7 Dec
Stockholm

Zara Larsson bryter med Huawei efter kritiken

Zara Larsson bryter med Huawei.
Zara Larsson bryter med Huawei. Foto: @zaralarsson/Instagram, Terje Pedersen NTB scanpix/TT

Efter kritiken bryter nu Zara Larsson sitt samarbete med kinesiska Huawei. "Jag står för mänskliga rättigheter", säger artisten i Nyhetsmorgon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Världsstjärnan Zara Larsson bryter nu sitt samarbete med den kinesiska techjätten Huawei. Ett samarbete som tidigare fått mycket kritik för.

– Det är inte den smartaste dealen jag gjort. Jag står för mänskliga rättigheter. Jag har avslutat samarbetet, säger Zara i TV4:s Nyhetsmorgon.

Kritiken har bland annat handlat om att telekomföretaget påstås spionera åt den kinesiska staten. Detta är även någon som USA kritiserat starkt.

– Om ni gör affärer med Huawei, gör ni affärer med ett bolag som kränker mänskliga rättigheter, har USA:s utrikesminister Mike Pompeo sagt på en presskonferens, skriver Aftonbladet.

Zara Larsson bryter med Huawei. Bildkälla: @zaralarsson/Instagram

Kritiserades hårt förra året

Zara Larsson fick en hel del kritik efter en intervju hon gjorde med tidningen Resumé förra året. Där hon bland annat menade att hon inte var speciellt insatt i vad Huawei höll på med.

– Jag är inte speciellt insatt i det, mitt fokus ligger på mobilen. Det är det som jag representerar i det här samarbetet. Huawei är ett privatägt företag i Kina som nu har kommit med en bra mobil, mer än det tänker inte jag på eller kommenterar, för det har jag inte att göra med egentligen. Mobilen är den produkten som vi associeras med. Resten känns ändå ganska lugnt, sa Zara Larsson till Resumé då. 

Men nu bryter alltså stjärnan med den kinesiska telekomjätten.

MERZara Larsson och Alexander Bard i storbråk: "Fuck you"


Kommentera
Kopiera länk
Dela