Tisdag 30 Nov
Stockholm

Därför känner du igen Idol-Linnéa

Linnéa Samuelsson är en av talangerna som är med och slåss om årets Idol-titel. Känner du igen henne? Det gör vi med – det här är varför.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Årets upplaga av Idol är i full gång och under veckan tävlar deltagarna i det direktsända kvalet. Härifrån kommer totalt kommer 12 tävlande ta sig vidare till fredagsfinalerna där kampen om att bli årets Idol fortsätter. 

En av veckans tävlande är Linnéa Samuelsson, 26, som imponerade på juryn redan under audition-turnén i Stockholm.

– Du låter lite som Shakira, och henne har det inte gått så dåligt för, sa jurymedlemmen Kishti Tomita efter att Linnéa framfört sin tolkning på Ariana Grande-hiten God is a woman.

Linnéa Samuelsson, 26, hyllades av juryn under sin audition i Stockholm. Bildkälla: TV4

Efter att ha sjungit sig hela vägen till kvalveckan uppträdde hon i tisdags med låten Bruises av Lewis Capaldi. Hon röstades inte vidare av tittarna och det är nu upp till juryn att avgöra om hon får en chans till i tävlingen. 

Ville bli mode-influencer

Men Idol är inte 26-åringens första TV-medverkan. Hon var nämligen en av deltagarna i MTV-satsningen On fleek som med programledare Ellen Bergström i spetsen utsåg kanalens nästa stora influencer. I programmet, som sändes år 2016, tävlade Linnéa i modekategorin och stylade sig hela vägen till final.

Linnéa var en av fem finalister i MTVs On Fleek. Bildkälla: MTV

I en kamp mellan henne och ytterligare fyra finalister fick hon till slut se sig själv besegrad av musikduon Hedda och Line, vinnarna i kategorin musik. 

"Jag har det som krävs"

Nu verkar sångfågeln från Tyresö ha lagt modeintresset på hyllan för att fokusera helhjärtat på musikkariärren. 

– Jag har det som krävs för att bli nästa Idol, sa Linnéa inför sitt första möte med Idol-juryn.

Om jurymedlemmarna håller med eller inte avgörs under fredagens kvalfinal när fyra wildcards delas ut. Linnéa kommer vara en av totalt 12 utröstade deltagare som hoppas få en andra chans i tävlingen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela