Söndag 16 Maj
Stockholm

Bianca Ingrosso backar Alice Stenlöf efter raderade bilden

Bianca Ingrosso stöttar Alice Stenlöf efter borttagna Instagrambilden.
Bianca Ingrosso stöttar Alice Stenlöf efter borttagna Instagrambilden. Foto: Bildkälla: YouTube.

Alice Stenlöf kritiseras för en Instagrambild som följarna tyckte var sexistisk, som hon nu har raderat. Bianca Ingrosso ställer sig bakom sin forna poddkollega och tycker att fokus riktas på fel saker.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Alice Stenlöf, 24, har precis gått ut med att hon släpper sitt egna klädmärke A-DSGN om bara några dagar. Nu kritiserar hennes följare en bild hon la ut på sin Instagram, där hon har på sig egendesignade kostymbyxor, med bar överkropp. 

Följarna påstår att bilden sexualiserar kvinnokroppen för att marknadsföra kläder. De tycker att man ser för lite av plagget och att kroppen istället står i fokus, vilket de anser vara opassande när inlägget var märkt som reklam. 

Alice valde att ta ner bilden och svarar på kritiken i en text på Instagramstory. 

Alice Stenlöf bemöter kritiken på Instagram. Bildkälla: Instagram.

"Avdramatisera kvinnokroppen" 

Alice förklarar att hon aldrig menat att kränka eller provocera någon med bilden och att hon alltid måste märka bilder med sina egendesignade kläder som reklam. 

Hon skriver även att det är svårt att avgöra vad som är sexualisering av kvinnokroppen och vad som snarare handlar om att få visa hur mycket man vill av sin egen kropp. 

Alice avslutar texten med att hon önskar att kvinnokroppen kunde avdramatiseras samt att kunna prata om problematik samtidigt som man stöttar varandra, i en annars väldigt ojämställd värld. 

Alice Stenlöf önskar att kvinnokroppen kunde avdramatiseras. Bildkälla: Instagram.

Backas av Bianca

Bianca Ingrosso, 25, var tidigare Alice partner in crime i den gemensamma podden "Alice & Bianca - Har du sagt A får du säga B", och ställer sig nu bakom sin kollega och vän. 

"Att hon ens ska behöva förklara sig... Men ingen formulerar sig mer väl än Alice", skriver hon på Instagram. 

Bianca skriver vidare att det är tråkigt att människor tar bort fokuset från att Alice har skapat en kollektion med inkluderande storlekar. 

"Fokusera rätt så blir allt lätt" avslutar hon. 

Förra året hade Alice och Bianca en Showcast i Globen. Bildkälla: Stella Pictures.
Kommentera
Kopiera länk
Dela