Kaoset på Emmy Awards: "Släck elden!"

Inatt sändes den 72a Emmy Awards-galan och trots social distansering blev det riktigt lyckat. Här är några av de mest minnesvärda stunderna.


Emmy Awards 72a gala leddes av Jimmy Kimmel, 52, och blev på grund av de rådande omständigheterna lite annorlunda. De som var på plats på galan bar masker och flera av gästerna var med via webcam. 

– Hej och välkomna till Pand-Emmys, började Kimmel galan vilket följdes av skratt. 

Skratten var klipp från förra årets gala. På grund av Covid19 hade de nämligen kartongfigurer av alla gäster i publiken. 

"Släck elden!"

När Kimmel skulle presentera vinnaren för bästa kvinnliga skådespelerska i en komedi så fick han sällskap av Jennifer Aniston, 51. De ville vara säkra på att kuvertet, som innehöll namnet på vinnaren, var helt och hållet bakteriefritt och sprayade därför desinfektionsmedel på det. 

Men det räckte inte där, Kimmel la sedan ner brevet i en papperskorg och satte eld på det. Aniston fick då agera brandman. Problemet var bara att elden inte ville slockna. 

– Släck den!, ropade någon från produktionen. Efter ett långt sprut med brandsläckaren var elden släckt. 

Jennifer Aniston släcker elden på Emmy Awards. Bildkälla: YouTube.

Zendaya yngsta vinnaren

Zendaya, 24, tog hem priset för bästa kvinnliga huvudroll i en drama produktion för sin roll i serien Euphoria. 

Detta gjorde henne till den yngsta kvinnliga skådespelerskan i huvudroll som vunnit priset i Emmys historia. Samt även den andra svarta skådespelaren som någonsin vunnit priset, skriver Elle.

Zendayas familj och vänner blev förstås otroligt glada och hoppade upp ur sina stolar när Jimmy Kimmel ropade upp hennes namn och Zendaya sa själv att hon höll på att börja gråta. 

– Jag vet att det är en konstig tid att fira något, men jag vill bara säga att det finns hopp i unga människor där ute som engagerar sig. Jag vill tacka mina vänner där ute som kämpar på gatorna, jag ser er, jag beundrar er, avslutar hon.  

Zendaya vinner pris för bästa kvinnliga huvudroll. Bildkälla: YouTube.

Vänner-gänget återförenas

Senare under kvällen får vi träffa Jennifer Aniston igen. Denna gång hemifrån, på en skärm, omklädd till morgonrock. 

Och då, plötsligt dyker Vänner-kollegan Courteney Cox, 56, upp bredvid. 

– Vi bor ihop, varför skulle jag inte vara här?, säger Cox när Kimmel blir förvånad.  

– Vi har varit rumskamrater sedan 1994, instämmer Aniston. 

Och innan Vänner-fansen hann svimma av lycka så dök den tredje medlemmen av tjejgänget från succéserien, Lisa Kudrow, 57, upp. Vi saknade bara killarna, men denna gång fick vi nöja oss med en halv Vänner-reunion! 

Vännerna från Vänner återförenas. Bildkälla: YouTube
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!