Måndag 6 Dec
Stockholm

Ilska mot Jonas Gardell: "Sämsta du någonsin gjort" 

Jonas Gardell
Jonas Gardell möts av kritik från sina fans. Foto: Fredrik Sandberg/TT, Claudio BrescianI/TT Bild

Jonas Gardells fans är nu besvikna på sin tidigare idol. "Skämmes, Gardell, skämmes utav bara jävulen!", skriver en person efter att Gardell satte ner foten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under torsdagen meddelade regeringen att det inte kommer genomföras några lättnader av de rådande coronarestriktionerna. Sedan den 29 mars är det förbjudet att ordna offentliga tillställningar för fler än 50 deltagare – och så kommer det alltså att förbli.

Att köpcenter som Ullared, som tar in 3 500 personer, tillåts ha öppet samtidigt som idrotts och konsertevenamang för fler än 50 personer är totalförbjudna får komikern och författaren Jonas Gardell, 56, att se rött.

Jonas Gardell är inte nöjd. Bildkälla: Stella Pictures.

Gardell rasar: "Då är döden nära"

"Du blir inte smittad på Ullared eller ett fullsatt flygplan, men du blir smittad på en teater. Du blir inte smittad om du sitter ner och äter även om det är fler än 50 personer i lokalen – men om nån spelar gitarr, då är döden nära", skriver Gardell ironiskt i en debattartikel i tidningen Expressen.

Han frågar sig även hur låg smittspridningen måste vara innan restriktionerna kommer att lättas och vad som gäller för andra virus än covid-19.

"Måste vi från och med nu stänga alla teatrar och biografer varje gång det kommer en ny influensa? Influensorna innebär också döda bland de äldre. Ibland med högre andel döda än covid-19. I så fall kommer vi aldrig kunna öppna igen", skriver Gardell vidare i Expressen. 

Jonas Gardell riktar skarp kritik mot restriktionerna. Bildkälla: Stella Pictures.

"Riktigt dåligt Jonas"

Gardell delade debattartikeln på sin officiella Facebooksida, och många av hans fans är nu besvikna.

Några av reaktionerna i kommentarsfältet på Gardells Facebook lyder:

"Riktigt dåligt, Jonas. Sämsta du någonsin gjort. Jag förstår att det är en hjärtefråga för dig. Men ibland måste man inse att yttre faktorer påverkar, så man, kanske tillfälligt, måste söka ett annat jobb".

"Gnäll hur mycket som helst, men detta handlar inte om dig. Det handlar om att inte människor ska dö i onödan och att vården inte ska överbelastas. Vi kan inte styra över detta, annat än att göra som vi blir rekommenderade att göra för att minska smittspridningen."

"Skämmes, Gardell, skämmes utav bara jävulen!"

"Nu sjönk du i mina ögon Jonas! Du har ingen aning om vad detta virus gör och har gjort med människor. De som blivit smittade, men också de hjältar som dag in och dag ut jobbar med dessa patienter. Skäms! Du pissar på de riktiga hjältarna och kämparna."

"Kultur i all ära men du verkar bara bry dig om din egen plånbok nu!"

"Vilket tjat om det där. Du har flera miljoner på banken. Skriv en bok eller två om du behöver ännu fler. Den kan heta Pinorna som mångmiljonär under Coronakrisen."

Kommentera
Kopiera länk
Dela