Meghan Markle bemöter kritiken och anklagelserna om att vara kontroversiell.
Meghan Markle bemöter kritiken och anklagelserna om att vara kontroversiell. - Foto: Bildkälla: TIME & Fortune.

Meghan Markle bemöter kritiken: "Det stämmer inte"

Meghan Markle och Prins Harry uttalar sig ofta om frågor som de brinner för, inte minst inom politik. De har bland annat uppmanat amerikaner till att rösta i november, men möts av kritik.


Sedan Meghan Markle, 39, och Prins Harry, 36, gifte sig 2018 har de haft världens ögon på sig för varje steg de tar. 

Nyligen uppmanade prinsparet, i en video för Time Magazine, alla amerikaner till att rösta i presidentvalet i november. Meghan betonar att detta val är det viktigaste under vår livstid. 

– När vi röstar genomförs våra värderingar och våra röster blir hörda, säger hon. 

Prins Harry instämmer med hur avgörande det är att vi avvisar hat, desinformation och negativitet på nätet, medan vi närmar oss presidentvalet i november.  

Prins Harry och Meghan Markle använder sina röster till att uppmana amerikaner till att rösta. Bildkälla: TIME Magazine.

Konflikten med Trump

USAs nuvarande president Donald Trump har uttalat sig om vad han tycker om paret. Hans reaktion till videon ovan var att han "inte är ett fan" av Meghan, säger han på en presskonferens, enligt Vanity Fair

När paret flyttade till Kalifornien skrev Trump på Twitter att USA inte kommer betala för parets säkerhet. 

Men detta är inte första gången Trump uttalar sig om hertiginnan av Sussex. 

Meghan sa nämligen i en intervju i en intervju med Larry Wilmore 2016 att Trump är en öppen kvinnohatare, vilket fick honom att kalla henne vidrig.

Donald Trumps tweet om prinsparet. Bildkälla: Twitter.

Ryktas vilja bli president 

Enligt Vanity Fair ryktas det nu om att Meghan vill kandidera i presidentvalet 2024.

En nära källa till Meghan berättar att en av anledningarna till att hon inte ville förlora sitt amerikanska medborgarskap var för att hon skulle ha möjligheten att syssla med politik. Källan ska ha sagt att Meghan skulle kunna överväga att kandidera i ett president val, om paret någonsin säger upp sina titlar helt. 

Men de som jobbar nära Meghan insisterar på att hon inte har några tankar på en politiks karriär, även om hon är intresserad och engagerad inom politik, skriver tidningen. 

Meghan är mycket engagerad inom politik men planerar ingen karriär inom området. Bildkälla: Stella Pictures/Splash News.

Slår tillbaka mot kritiken

– Din röst är en påminnelse om att du är betydelsefull, för det är du. Och du förtjänar att bli lyssnad på, säger Meghan i videon för TIME Magazine

Nu kritiseras hon för att hon uppmuntrar amerikaner till att rösta och blir anklagad för att vara kontroversiell. 

Men Meghan slår tillbaka mot kritiken i en intervju med Fortune Most Powerful Women Summit

– Om man tittar tillbaka på allt det jag sagt, är det väldigt intressant hur det är folks felaktiga tolkningar av det jag säger som skapar negativa reaktioner, säger hon. 

Hon belyser hur farligt det kan vara att missuppfatta och skapa saker från tomma intet. 

– Om ni lyssnar på vad jag faktiskt säger, så är det inte kontroversiellt, säger hon.

Meghan Markle slår tillbaka mot kritiken. Bildkälla: Fortune.com

Belyser rasism och polisbrutalitet

I intervjun tar Meghan även upp hur hon kände kring ett tal hon höll för eleverna på hennes gamla High School. Ett tal där hon pratade om rasism och polisbrutalitet.  

Meghan berättar att hon efter mordet på George Floyd hade väldigt svårt att komma fram till vad hon ville säga och att hon därför bara talade från hjärtat. 

Hon avslutar intervjun med att berätta att det viktigaste för henne är att sluta lyssna på allt oljud där ute och istället fokuserar på att leva ett meningsfullt liv och följa sin egna moraliska kompass.  

Meghan Markle håller ett tal för eleverna på hennes gamla High School. Bildkälla: TIME.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

1 timme sedan

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".