- Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Frisörsalong tvingades stänga efter Anna Books besök

Anna Book, 50, var för ett par dagar sedan på besök hos sin frisör – stormförkyld. Efter att det sedan kom fram att hon var smittade med covid-19 så har salongen tvingats stänga.


Det var för ett par dagar sedan som Anna Book, 50, testade positivt för covid-19. Anna berättade att det var i samband med en rad jobb som hon skulle åka iväg på som hon valde att coronatesta sig.

Till en början sa hon att hon inte hade några symptom alls. Men sedan berättade hon i en livevideo att hon kände sig väldigt förkyld. Hon valde dock trots sina symptom att åka till frisören. 

Anna Book fick nyligen reda på att hon smittats av corona. Bildkälla: annatoledanobook/Instagram
Från Annas Instagram. Bildkälla: annatoledanobook/Instagram

Två dagar efter sitt besök gjorde hon ett test som visade att hon var smittad med covid-19 och hon skrev ut att hon nu skulle sätta sig i karantän. 

Dock var skadan redan skedd. 

Händelsen har nu fått salongen att tillfälligt stänga. På Instagram skrev de ut ett meddelande till sina kunder:

"Alla vi i serviceyrken som jobbar lite närmare människor, löper risk att exponeras för Covid-19. Därför införde vi på Michael & Frisörerna extra säkerhetsrutiner när Corona nådde Sverige i mars 2020, och vi har sedan dess kunnat erbjuda en trygg och säker miljö för våra kunder.I fredags förra veckan hade Michael och en medarbetare en kund som dagen efter testade positivt för Covid-19. Med anledning av detta valde vi två som arbetat med kunden att direkt testa oss och stanna hemma tills vi fått provsvar".

Många kunder har fått nys om att det var Anna som ev eventuellt varit där när hon varit smittad vilket gjord dem upprörda. 

"Anna i ett nötskal", skrev någon. 

"Vem går förkyld till frisören i dessa tider?", skrev en annan. 

Läs mer: Bianca Ingrosso gjorde coronatest – fick oväntat resultat.

Läs mer: Pernilla Wahlgrens hårda ord till Anna Book efter filterbråket

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du haft covid-19?
Tack för din röst!