Fansen rasar på Isabella Löwengrip efter hånet mot tjocka: "Vidrigt"

När Halloween närmar sig är det många som febrilt letar efter en dräkt. En av dessa var entreprenören och influencern Isabella Löwengrip, som i en video hon postade på sociala medier fick enorm kritik.


Isabella Löwengrip, 30, är inte sällan i blåsväder. Nu har hon hamnat på radarn hos Bloggbevakning igen, som uppmärksammade ett inlägg influencern delat med sig av på sin Instagram story.

Förlöjligar tjocka

I klippet förstår vi att Isabella är och provar dräkter till Halloween. Med sig har hon sin fem år gamla dotter Sally, som filmar sin mamma när hon dyker upp framför kameran iklädd en så kallad "fat suit". Isabella skrattar och lägger sig på marken och skrattar ännu mer, något som har fått hennes följare att koka i kommentarsfälten.

Bildkälla: Instagram

"Kränkande behandling av tjocka kvinnor, är det vad du vill förmedla till din dotter och andra unga tjejer men även vuxna kvinnor som dagligen kämpar med att gilla sig själv?!? Smaklöst!" skriver en.

"Har hon helt tappat det?" skriver en annan.

"Världsfrånvänd"

Bloggbevakning publicerade ett inlägg om Isabella på sin Instagram, med en lång förklaring till varför detta beteende är problematiskt.

"Tydligen är ”en tjock kvinna” en av sakerna Isabella tycker att man kan klä ut sig till på Halloween. Med dottern bakom kameran visar Isabella tydligt hur hon ser på tjocka kroppar, att de ska förlöjligas och skrattas åt."

"Medan resten av samhället strävar mot en mer utbredd acceptans och lika värde för alla typer av kroppar, där alla är värda precis lika mycket och förtjänar att bemötas med samma respekt, oavsett hur man ser ut, så gör Isabella Löwengrip det HÄR?"

"Usch"

Ett känt namn som kommenterat inlägget är författaren och journalisten  Linda-Marie Nilsson. Hon skriver bland annat "Så vidrigt" och får sedan frågan av en följare om inte de två är vänner, varpå hon svarar att hon inte alls känner Isabella:

"Jag känner inte isabella, aldrig träffat henne, så vi är inte vänner. Jag har bara följt henne som vem som helst på Instagram. Och det här vill jag definitivt inte följa. Usch."

Isabella har inte kommenterat händelsen.

Nyheter24 har sökt Isabella.

Relaterat
Senaste nytt

Därför har Niklas Strömstedt en guldtand: "En del av mig"

Psykpatienternas konst låg steget före

1 timme sedan
En del mentalpatienter fick skapa i skymundan – för andra blev konsten en del av terapin. När Kulturen i Lund visar upp de bortglömda patientverken från Sankt Lars står det klart att många varit före sin tid.

Då får "Squid game"-realityn premiär

2 timmar sedan
Den 22 november är det premiär för Netflix reality-version av succéserien "Squid game". Det framgår av en ny trailer som släpptes av strömningsjätten på fredagen.

Deltagarna vittnar om skräckrummet i TV4:s Fångarna på fortet: "Fruktansvärt"

igår 20:59
TV4-programmet Fångarna på fortet är känt för att bjuda på spännande utmaningar för deltagarna. Men vissa saker är mer utmanade än andra.

Trailer till Viaplay-satsningen hånas på nätet: "För mänsklighetens skull, släpp inte den här filmen"

igår 18:24
I dagarna släpptes trailern för Viaplays storsatsning "Stockholm Bloodbath" och reaktionerna är både ris och ros.

Designern avslöjar okända detaljen i Melinda Jacobs brudklänning

igår 17:43
Melinda Jacobs brudklänning var minst sagt en helt sagolik skapelse. Nu berättar designern Emma Filipsson om processen och arbetet som ledde fram till den glittrande tylldrömmen som var Melindas bröllopsklänning.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.