Fansen rasar på Isabella Löwengrip efter hånet mot tjocka: "Vidrigt"

När Halloween närmar sig är det många som febrilt letar efter en dräkt. En av dessa var entreprenören och influencern Isabella Löwengrip, som i en video hon postade på sociala medier fick enorm kritik.


Isabella Löwengrip, 30, är inte sällan i blåsväder. Nu har hon hamnat på radarn hos Bloggbevakning igen, som uppmärksammade ett inlägg influencern delat med sig av på sin Instagram story.

Förlöjligar tjocka

I klippet förstår vi att Isabella är och provar dräkter till Halloween. Med sig har hon sin fem år gamla dotter Sally, som filmar sin mamma när hon dyker upp framför kameran iklädd en så kallad "fat suit". Isabella skrattar och lägger sig på marken och skrattar ännu mer, något som har fått hennes följare att koka i kommentarsfälten.

Bildkälla: Instagram

"Kränkande behandling av tjocka kvinnor, är det vad du vill förmedla till din dotter och andra unga tjejer men även vuxna kvinnor som dagligen kämpar med att gilla sig själv?!? Smaklöst!" skriver en.

"Har hon helt tappat det?" skriver en annan.

"Världsfrånvänd"

Bloggbevakning publicerade ett inlägg om Isabella på sin Instagram, med en lång förklaring till varför detta beteende är problematiskt.

"Tydligen är ”en tjock kvinna” en av sakerna Isabella tycker att man kan klä ut sig till på Halloween. Med dottern bakom kameran visar Isabella tydligt hur hon ser på tjocka kroppar, att de ska förlöjligas och skrattas åt."

"Medan resten av samhället strävar mot en mer utbredd acceptans och lika värde för alla typer av kroppar, där alla är värda precis lika mycket och förtjänar att bemötas med samma respekt, oavsett hur man ser ut, så gör Isabella Löwengrip det HÄR?"

"Usch"

Ett känt namn som kommenterat inlägget är författaren och journalisten  Linda-Marie Nilsson. Hon skriver bland annat "Så vidrigt" och får sedan frågan av en följare om inte de två är vänner, varpå hon svarar att hon inte alls känner Isabella:

"Jag känner inte isabella, aldrig träffat henne, så vi är inte vänner. Jag har bara följt henne som vem som helst på Instagram. Och det här vill jag definitivt inte följa. Usch."

Isabella har inte kommenterat händelsen.

Nyheter24 har sökt Isabella.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Jakt" – på liv och död

Väskförbud stoppar konserter med picknick

Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swifts album: "Stor, sorgsen pop"

"Stor, sorgsen pop, meditativ teater" – bitvis en katarsisk rensning efter ett avgörande uppbrott. Så sammanfattar nyhetsbyrån AP Taylor Swifts nya album “The tortured poets department,” som rymmer i princip alla hennes tidigare musikstilar.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.