Måndag 23 Maj
Stockholm

Löwengrips följare rasande: "Du följer inte rekommendationerna"

Isabella Löwengrip kritiseras för hanteringen av coronapandemin.
Isabella Löwengrip kritiseras för hanteringen av coronapandemin. Foto: Bildkälla: Lisa Arfwidson/SvD/TT & Stella Pictures.

Isabella Löwengrip har under veckan planerat vilken utklädnad hon ska ha på en maskeradmiddag. Nu kritiseras hon av sina följare för hennes hantering av coronapandemin. Följarna tycker att hon är oansvarig som inte följer de nya allmänna råden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Isabella Löwengrip, 30, skriver dagligen om sitt liv på sin blogg. Hon har nyligen berättat att hon i och med Halloween ska på maskeradmiddag, som hon under veckan har provat massa olika utklädnader för. 

Nu kritiseras Löwengrip av följarna för hennes hantering av coronapandemin. De påminner henne om att det är mycket olämpligt fest festligheter, så som en maskeradmiddag, med tanke på Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer. 

Isabella Löwengrip kritiseras för hanteringen av pandemin. Bildkälla: Stella Pictures.

Folkhälsomyndighetens nya allmänna råd

Igår, torsdag den 29 oktober, under Folkhälsomyndighetens pressträff framfördes det nya beslutet om skärpta allmänna råd i Stockholms län, Västra Götalands län och Östergötlands län. 

Folkhälsomyndigheten har tagit beslut utifrån att smittspridningen har ökat, vilket gett en stor belastning på sjukvården. 

– Vi håller på att närma oss taket för vad sjukvården och samhället kan klara av, sa statsepidemiolog Anders Tegnell under pressträffen. 

Såhär skriver Folkhälsomyndigheten på deras hemsida: 

 • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek kan göras.
 • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
 • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
 • Statsepidemiolog Anders Tegnell framförde under gårdagen de nya allmänna råden. Bildkälla: Stella Pictures.

  "Visa att du är vuxen och tar ansvar"

  Löwengrips följare provoceras nu av att hon inte tycks ta de nya rekommendationerna på allvar, samt att det är olämpligt att som förebild berätta att man ska gå på maskeradmiddag. 

  Såhär lyder några av kommentarerna på Löwengrips blogg

  "Fast du kan inte gå på maskerad för alla stockholmare behöver följa FHMs nya riktlinjer för Stockholm så att sköra, sjuka och gamla människor inte ska behöva dö helt i onödan. Att du vill gå på maskerad spelar ingen roll." 

  "Så när det avråds, så gäller det inte dej? Om alla tänkte så…"

  "Avrådan betyder låt bli. Hade vi haft en lagstiftning som tillåtit stängning hade det skett. Ställ in!!! Det kommer nya möjligheter. Visa att du är vuxen och ta ansvar!"

  "Jag blir verkligen upprörd av ditt sätt att hantera denna pandemi. Visa nu att du är smart och påläst. Att du förstår att det pågår en pandemi. Att du förstår varför vi i Sverige har rekommendationer, att vi avråder istället för att förbjuda."

  Isabella Löwengrips följare tycker att hon borde ta mer ansvar. Bildkälla: Lisa Arfwidson/SvD/TT.

  Löwengrips svar

  Isabella Löwengrip svarar på en av de upprörda kommentarerna på hennes blogg. 

  Isabella Löwengrip svarar. Bildkälla: Bloggbevakning.

  Detta är Löwengrips svar på en av kommentarerna, enligt Bloggbevakning

  Nyheter24 har sökt Isabella Löwengrip. 

  Kommentera
  Kopiera länk
  Dela