6 saker du vill veta om Tove Styrke i "Så mycket bättre"

- 27/11/2020, 18:01 -

Tove Styrke, 28, gör entré i lördagens avsnitt av "Så mycket bättre". Här är allt du vill veta om Tove – om karriären, turnén med Katy Perry, relationen med flickvännen Sanna Sikborn Erixon och om åren med utbrändhet.

Vem är Tove Styrke?
Tove Anna Linnéa Östman Styrke föddes i Umeå den 19 november 1992. Hon är en svensk artist som du just nu ser i "Så mycket bättre".

Hur slog Tove Styrke igenom?
År 2009 var Tove 16 år gammal. Hon upptäcktes av Anders Bagge i “Idol”, och i finalen kom hon trea. Första singeln släppte hon året därpå och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Hon har släppt tre album och haft hits med låtar som "Borderline", "Stuck", "Sway" och "Million pieces". 

År 2018 turnerade Tove i USA som förband till Lorde. Samma år turnerade hon som förband åt Katy Perry på hennes europaturné.

Tove Styrke
Tove Styrke i "Idol" 2009. Bildkälla: Stella Pictures.

Vem är Tove ihop med?
Tove är tillsammans med Sanna Sikborn Erixon, 35. I en intervju med QX berättade Tove om när hon gick på röda mattan med Sanna för första gången.

– Jag själv hade också älskat att se en person som jag gå med sin flickvän på röda mattan när jag var yngre. På det sättet känns det fint, att man kanske kan ge någonting av sig själv och samtidigt hjälpa andra, säger Tove till QX.

Sanna Sikborn Erixon och Tove Styrke
Sanna Sikborn Erixon och Tove Styrke på Elle-galan ihop tidigare i år. Bildkälla: Stella Pictures.

Var bor Tove?
Tove bor i trendiga Midsommarkransen i Stockholm

Vad heter Tove Styrke på Instagram?
På Instagram har Tove Styrke nästan 80 000 följare, och hon uppdaterar ofta med nya bilder och storys för sina fans. Du hittar henne här.

Tove Styrke
Tove Styrke uppträder på Allsång på Skansen 2017. Bildkälla: Stella Pictures.

Tove Styrkes svåra tid
Tove har öppet berättat att hon blev utbränd som 19-åring. Lösningen blev att dra ner på tempot och att för en tid lämna storstaden för Umeå.

– Allt var ju ett smörgåsbord av kul. Men det gick inte. Hjärnan slutade fungera. All glädje i det jag egentligen älskade att göra försvann. För min del hann det aldrig bli så dåligt som det kan bli för många. Jag stoppade precis i tid, vilket jag är otroligt tacksam över i dag, säger Tove i en intervju med Elle.