Tove Styrke
Tove Styrke är aktuell i "Så mycket bättre".

6 saker du vill veta om artisten Tove Styrke

Hur bra koll har du på succéartisten Tove Styrke? Här är allt du vill veta om Tove – om karriären, turnén med Katy Perry, relationen med flickvännen Sanna Sikborn Erixon och om åren med utbrändhet.


Hur gammal är Tove Styrke?

Tove Anna Linnéa Östman Styrke föddes i Umeå den 19 november 1992 och är därmed 28 år gammal.

Hur slog Tove Styrke igenom?

År 2009 var Tove 16 år gammal. Hon upptäcktes av Anders Bagge i “Idol”, och i finalen kom hon trea. Första singeln släppte hon året därpå och sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt. Hon har släppt tre album och haft hits med låtar som "Borderline", "Stuck", "Sway" och "Million pieces". 

År 2018 turnerade Tove i USA som förband till Lorde. Samma år turnerade hon som förband åt Katy Perry på hennes europaturné.

Tove Styrke i "Idol" 2009. Bildkälla: Stella Pictures.

Vem är Tove Styrkes flickvän?

Tove är tillsammans med Sanna Sikborn Erixon, 35. I en intervju med QX berättade Tove om när hon gick på röda mattan med Sanna för första gången.

– Jag själv hade också älskat att se en person som jag gå med sin flickvän på röda mattan när jag var yngre. På det sättet känns det fint, att man kanske kan ge någonting av sig själv och samtidigt hjälpa andra, säger Tove till QX.

Sanna Sikborn Erixon och Tove Styrke på Elle-galan ihop tidigare i år. Bildkälla: Stella Pictures.

Var bor Tove Styrke?

Tove bor i trendiga Hägersten i Stockholm

Vad heter Tove Styrke på Instagram?

På Instagram har Tove Styrke nästan 80 000 följare, och hon uppdaterar ofta med nya bilder och storys för sina fans. Du hittar henne här.

Tove Styrke uppträder på Allsång på Skansen 2017. Bildkälla: Stella Pictures.

Tove Styrkes svåra tid med utbrändhet

Tove har öppet berättat att hon blev utbränd som 19-åring. Lösningen blev att dra ner på tempot och att för en tid lämna storstaden för Umeå.

– Allt var ju ett smörgåsbord av kul. Men det gick inte. Hjärnan slutade fungera. All glädje i det jag egentligen älskade att göra försvann. För min del hann det aldrig bli så dåligt som det kan bli för många. Jag stoppade precis i tid, vilket jag är otroligt tacksam över i dag, säger Tove i en intervju med Elle.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Molly Sandén sjunger på Grammisgalan

Lugnt hobbitliv utlovas i nytt spel

Att hobbitar är ett stillsamt folk som egentligen skyr allt vad riskfyllda äventyr heter vet alla som bläddrat några sidor i något av Tolkiens verk.

Populära SVT-serien läggs ner: "Det är tråkigt att ta farväl"

Den fjortonde säsongen blir den sista. Efter det så läggs nämligen succéserien Ett fall för Vera på SVT ner. – Det är tråkigt att behöva ta farväl, men jag är så stolt över vad vi har åstadkommit de senaste 14 åren, säger skådespelaren Brenda Blethyn.

Strömmer i säkerhetsmöten inför Eurovision

2 timmar sedan
Den höga terrorhotsnivån i Sverige och en orolig omvärld gör Eurovision utsatt. Justitieminister Gunnar Strömmer (M) har regelbundet möten med Säpo och polisen inför arrangemanget.

Irländska artister vill se Eurovisionbojkott

igår 22:56
Hundratals irländska artister uppmanar Irlands deltagare i Eurovision, Bambie Thug, att bojkotta tävlingen. Detta eftersom Israel tillåts ställa upp.

SVT:s “Gift vid första ögonkastet” plockas ner

igår 22:54
Under måndagskvällen drabbades SVT Play av tekniska problem och tredje avsnittet av “Gift vid första ögonkastet” gick inte att spela upp. Man valde därför att plocka bort avsnittet tillfälligt.