Carole Baskins volontär allvarligt skadad i tigerattack

- 03/12/2020, 21:18
Foto: Stella Pictures/Instagram/bigcatrescue

Foto: Stella Pictures/Instagram/bigcatrescue

I samband med morgonens matning har en kvinnlig volontär blivit attackerad av en hungrig tiger på Carole Baskins gård "Big cat rescue".

Carole Baskin blev känd för allmänheten över en natt i samband med att Netflix-serien "Tiger king" började sändas i mars. 

I den omdiskuterade dokumentärserien får man följa hennes arbete på gården "Big cat rescue" – som omhändertar och huserar stora kattdjur. 

Baskin har tidigare under året hamnat i blåsväder, sedan det uppdagats att många av hennes anställda volontärer arbetar helt utan inkomst.

Läs mer: Tiger king-fansens sjuka konspirationsteori om Carol Baskin

Armen lossnade nästan från axeln

Under torsdagsmorgonen var volontären Candy Couser med om en tragisk olycka i samband med matningen av tigern Kimba.

Hon märkte att en grind inuti buren hade fastnat, vilket gjorde det omöjligt för djuret att komma åt sin mat. När hon sträckte in armen för att lossa på grinden gick tigern till attack mot henne arm.

"Kimba bet tag i hennes arm så den nästan lossnade från axeln", skriver Big cat rescue i ett återberättande inlägg på Instagram.

En annan i personalen hörde tumultet och kom till Cousers undsättning. 

Ytterligare en anställd, som tidigare arbetat inom vården, packade in armen i is i hopp om att "rädda den".

Carole Baskin. Foto: Stella Pictures

Tigern Kimba kommer utredas

Enligt Carole Baskin genomgår samtliga i personalstyrkan, vare sig man är anställd eller volontär, ett femtiotal kurser innan man får börja arbeta med kattdjuren. 

"Det går emot våra protokoll att stoppa in en kroppsdel i en bur som en katt sitter i", skriver hon i Instagraminlägget. 

Tigern Kimba kommer sättas i karantän i 30 dagar som en konsekvens av händelsen, men enligt Big cat rescue anses han ha agerat normalt i situationen – framförallt eftersom den inträffade i samband med hans matning.

Den skadade Candy Couser vårdas på St. Joseph's Hospital i Phoniex, Arizona.