Många konspirationsteorier kretsar kring serien Tiger King.
Många konspirationsteorier kretsar kring serien Tiger King. - Foto: Sue Ogrocki/TT, Twitter, Instagram, Sergei Chuzavkov/TT

Tiger King-fansen sjuka konspirationsteori om Carol Baskin

Mord, förödelse och galenskap. Så beskrivs Netflix-serien Tiger King – och vi kan inte annat än att hålla med. Med all förödelse kommer även många konspirationsteorier. En av dessa kretsar kring omtalade Carol Baskin.


Få kan ha missat uppståndelsen kring Netflix-succén Tiger King – den otroliga historien om bland annat dispyten mellan karismatiske Joe Exotic och hans ärkefiende Carol Baskin

Joe Exotic. Bildkälla: AP/TT

Miniserien lämnar tittaren med många frågor. Var det verkligen så att Exotic beställde ett mord på Baskin? Och var det hon som mördade sin ex-man Don Lewis eller inte?

Alla dessa frågetecken ger självklart upphov till många konspirationsteorier – den ena sjukare än den andra.

Carol Baskin. Bildkälla: Loren Elliott/TT

Caroles första make tros vara Jeff Lowe

En av dessa som på senaste tiden florerat runt på internet är den om Carol Baskins första make – och att det inte var Michael Murdock, utan att det egentligen var Jeff Lowe - ett återkommande namn under seriens åtta delar.  

Lowe var en välkänd bedragare, vars huvudsakliga roll i Tiger King-kaoset var att han var den som hjälpte polisen att sätta Joe Exotic bakom galler. 

Ryktet florerar kring huruvida Jeff Lowe (höger) var Carol Baskins första make. Bildkälla: Twitter

"Jag skulle definitivt förstått allt skitsnack"

Såhär skriver ett av fansen på Facebook, enligt Unilad:

"Jeff är Caroles första make som hon betalade för att mörda Joe. Hon hyrde en herrgård för att locka honom till sig. Jeff och James Garretson (ägaren av strippklubben red. anm) erkände till och med att de beordrade Joe att mörda Carole.

När Joe inte gjorde det, krävde de honom på pengar; något han aldrig gav. Så Jeff skickade sin kompis och han "fegade ur" med mening. 

Carole betalade sedan allihop. Alla fångar runt om honom förutom Kelci Saffery (kvinnan som jobbade på Exotics zoo red. anm) och John Reinke (chef över Exotics zoo red. anm).

Synd att jag inte var utredaren, jag skulle definitivt förstått allt skitsnack. Jeff berättade till och med för polisen om tigerskallarna."

Kan ett av seriens fans ha löst gåtan? Bildkälla: Twitter

Men trots att konspirationsteorier är spännande att diskutera, så går inte åldern riktigt ihop. Murdock skulle, om han fortfarande var vid liv, fylla 81. Jeff Lowe är endast 67 år... vad vi vet.

Zoo
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att teorin stämmer?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Facket om Kinberg Batra: Toxisk ledarstil

Facket riktar hård kritik mot landshövding Anna Kinberg Batra, vars ledarstil beskrivs som toxisk.

Kinesiska miljonstäder sjunker

Nästan hälften av Kinas storstadsområden sjunker mer än tre millimeter om året, visar en ny studie publicerad i den vetenskapliga tidskriften Science. 270 miljoner personer bor i områdena vilket motsvarar 29 procent av Kinas befolkning, rapporterar CNN.

Två gripna för attack mot Navalnyjs stabschef

Två personer har gripits i Polen, misstänkta för att i Litauen ha attackerat den döde ryske regimkritikern Aleksej Navalnyjs tidigare stabschef med en hammare.

Misstänkt för kvinnomord i Södertälje släppt

En 35-årig man som suttit häktad misstänkt för mord på en närstående kvinna i Ronna i Södertälje i mars har släppts.

Man togs på Arlanda med väska full med pengar

En man i 30-årsåldern har tagits på Arlanda med en väska full med pengar. Polisen utreder händelsen som penningtvättsbrott.