Leif GW Perssons nya besked i storbråket med Bingo Rimér

- 23/12/2020, 12:25 -

Kriminologen Leif GW Persson och fotografen Bingo Rimér har hamnat i luven på varandra. Rejält. Advokater är inkopplade och Leif GW Persson kräver ett skadestånd.

Tidigare i veckan berättade fotografen Bingo Rimér att han har hamnat i en dust med kriminologen Leif GW Persson. Bingo har nämligen använt en bild på Leif GW till en tavla – något som Leif GW inte alls är förtjust i.

Bingo mejlade Leif GW och berättade att han gjort en tavla som en hyllning till honom.

“Jag ville ge Leif en tavla och trodde att han skulle bli väldigt glad och älska möjligheten som en tavla kunde göra för Musikhjälpen i dessa svåra tider. Men han blev allt annat än glad. Han blev helt oväntat väldigt arg och ville absolut inte vara på någon tavla med mig som skapare”, skrev Bingo på sin Instagram.

Bingo Rimér
Bingo Rimér gjorde en tavla med Leif GW Perssons ansikte. Bildkälla: Stella Pictures

Bingo berättade vidare att han har blivit kontaktad av Leif GW Perssons advokat. Leif GW vill att tavlan ska förstöras och han vill ha ett skadestånd betalat innan den 23 december klockan 12.00.

"Det känns inte så kul när Leif GW laddar bössan och siktar åt mitt håll. Jag är i chock", skrev Bingo.

"En porrfotograf"

I en intervju med Aftonbladet ger nu Leif GW Persson sin syn på Bingo och tavelgate. Leif vill inte under några omständigheter bli sammankopplad med Bingo Rimér, som han kallar för "landets mest kända porrfotograf".

– Han har försörjt sig på att förvandla halva mänskligheten, det vill säga kvinnor, till någon slags konsumtionsvaror. Att jag skulle kopplas ihop med honom är fullkomligt otänkbart för mig, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.

Han menar även att Bingo satt i system att sälja tavlor på Musikhjälpen för att sedan kunna sälja kopior i andra storlekar.

– De pengarna har jag svårt att se att de hamnar hos Musikhjälpen, säger han vidare till Aftonbladet.

Leif GW Persson
Leif GW Persson vill inte förknippas med Bingo Rimér. Bildkälla: Anders Wiklund/TT Bild

Leif GW Persson berättar även vad han ska göra med det eventuella skadeståndet. Han kommer att oavkortat skänka det till välgörande ändamål.

–  Det är ingenting som jag kommer att använda för egen räkning. Jag har sedan flera år tillbaka gett mycket stora belopp till olika välgörande ändamål och mycket har varit för att hjälpa utsatta barn och kvinnor, säger Leif GW Persson till Aftonbladet.

LÄS MER:

Bingo Rimér och Leif GW Persson i storbråk: "Är i chock"

Carolina Gynnings känga till Leif GW Persson: "Inte så hett"