Stjärnorna som räddat livet andra människor

- 08/01/2021, 15:49 -

Här är stjärnorna som agerat hjältar inte bara på vita duken – utan i verkliga livet också.

Leonardo DiCaprio

Det var under en båtsemester i St. Barts som Leonardo Dicaprio och hans vänner mottog ett räddningsmeddelande om att en man fallit över bord i samma område. Då Leo och hans gäng var en av få båtar i området så beslöt sig för att delta i sökandet. 

Efter någon timmas sökande så hittades mannen vid liv. Han hade då hade befunnit sig i vattnet i hela 11 timmar. 

Leonardo DiCaprio. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Danny Trejo

Danny Trejo som vi sett spela skurk i en rad olika filmer räddade en bebis efter en bilolycka år 2019. Bilen som hade voltat efter en våldsam krock låg fortfarande upp och ned när Danny kröp in genom rutan och lyckades dra ut bebisen i säkerhet. Alla som var inblandade i olyckan överlevde. 

Danny Trejo. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Tom Holland

Spindelmannenstjärnan skulle signera några autografer i New York då han plötsligt ser en ung tjej pressas hårt av folkmassan mot metallstaketen. Holland sprang snabbt dit, tog tag i flickan och skrek sedan åt folkmassan: "Jag kommer att kasta era jävla autografer om ni inte slutar trycka på! Ni krossar henne". 

Hon skrev sedan på sin Twitter att Holland upprepade gånger sagt "Jag har dig", till henne samtidigt som hon fick hjälp.

Tom Holland. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Benedict Cumberbatch

Dr. Strange och Sherlock-skådespelaren Benedict Cumberbatch befann sig i en Uber på Londons gator när han plötsligt såg en Deliveroo-man (som svenska Foodora) bli misshandlad av fyra män. Bland annat så slog de mannen i en flaska i huvudet för att försöka råna honom. Snabbt hoppade skådespelaren ut från bilen, hoppade in i ringen och tog även emot slag från rånarna. Hack i häl kom även Uber-chauffören som även han hjälpte till. 

En talesperson för Deliveroo gick offentligt ut och tackade stjärnan och chauffören för sina hjälteinsatser. 

"Det är bara någonting man gör", svarade stjärnan. 

Benedict Cumberbatch. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

John Malkovich

År 2013 var pensionärerna Jim and Marilyn Walpole på besök i Toronto. De hade åkt dit på utflykt med en buss som var just avsedd för pensionärer. Väl framme hade paret gått ut på promenad för att se lite av staden. Plötsligt ramlade den 77-årige Jim och skär upp en del av sin hals. 

Medan han ligger på backen och blöder kraftigt så dyker det hastigt upp en man som sätter händerna hårt omkring såret och säger "Hej, mitt namn är John och det här kommer att gå bra". 

Räddaren i nöden hade senare sig visat sig vara skådespelaren John Malkovich.

John Malkovich. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Kate Winslet

Kate och hennes familj var och hälsade på miljardären Richard Branson i hans lyx-hus när plötsligt blixten slog ned. Huset började att brinna vilket gjorde att alla 20 personer som bodde där blev tvungna att fly. Problemet var bara att Richards mamma var hela 90 år och hade svårt att röra sig. 

Inga problem tänkte Kate som bar mamman ut i säkerhet. 

Kate Winslet. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Harrison Ford

Harrison Ford har pilotlicens och har räddat en rad olika hajkare som gått vilse eller hamnat i knipa i naturen. Bland annat så räddade han en 13-årig scout som kommit bort från gruppen.

Harrison Ford: Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

Steve Buscemi 

Steve Buscemi ställde upp som frivillig brandman för att leta överlevande efter terrorattentatet den 11 september. I flera dagar gick stjärnan i rasmassorna i hopp om att hitta människor som fortfarande var vid liv. 

Innan sin skådespelarkarriär så arbetade Buscemi som just brandman.

Steve Buscemi. Bildkälla: TT/Nyhetsbyrån

T.I

Rapparen T.I var på väg till en musikvideoinspelning i Atlanta när han hörde på radion att en man hotade med att ta sitt liv genom att hoppa från en byggnad. Det hela slutade med att rapparen åkte dit och medlade med mannen. 

Efter en stunds samtal gick mannen med på att klättra ned. Han fick då sitta och prata med T.I i byggnadens lobby en stund innan han kördes till ett behandlingscenter. 

Rapparen T.I. Bildkälla: