Stockholm

Detaljerna från Sex and the city du nog inte hade koll på

Foto: Stella Pictures
Foto: Stella Pictures.

Under gårdagen nåddes vi av nyheten att den älskade serien Sex and the city kommer tillbaka med en ny uppföljare. I väntan på nypremiären listar vi fem roliga detaljer som hände bakom kulisserna av den ikoniska inspelningen.


Under gårdagen kom en efterlängtad nyhet för alla inbitna Sex and the city-fans. Det har gått ungefär 17 år sedan serien senast sändes på HBO – och nu kommer den tillbaka.

De tio halvtimmesavsnitten är snarare en uppföljare än en sjunde säsong. Serien har dessutom fått ett helt nytt namn, ”And just like that...”, efter huvudrollskaraktären Carrie Bradshaws klassiska fras i originalserien.

Ytterligare en (ganska stor) skillnad är att en av de fyra skådespelerskorna inte kommer medverka i uppföljaren. Kim Cattrall, 64, som spelade den ikoniska rollen som Samantha kommer vi inte få se i rutan när serien börjar sändas.

Hade du koll på de här detaljerna?

Men hur kul nyheten om seriens återkomst än är, så finns det något som nästan är ännu roligare – en nostalgisk tillbakablick. 

Här är några roliga detaljer från seriens "glory days", du nog inte hade koll på!

Missen i introt

Det här introt har man sett inte bara en, två eller tre gånger. Men har du lagt märke till kameramannens misstag? Bussen som stänker ner Sarah Jessica Parker med vatten passerar i bild två gånger. 

Den första gången är den full av passagerare – för att sedan dyka upp igen, helt tom...

Foto: Stella Pictures

Samanthas ovanliga beslut

Under inspelningarna ska Cattrall alltid ha burit klackar, även i scenerna där man bara ser hennes överkropp. 

Enligt henne själv hjälpte skorna henne att leva sig in i rollen som Samantha. 

Foto: Stella Pictures

Därför nämns inte familjen

Den uppmärksamme tittaren har säkert lagt märke till att de fyra karaktärernas familjemedlemmar nämns oerhört lite under seriens gång. 

Det här var ett aktivt beslut från manusförfattarna, som inte ville att fokus skulle tas ifrån tjejerna och deras relation till varandra. 

Foto: Stella Pictures

Tacka gudarna för clip-ons!

Karaktären Miranda Hobbes, spelad av Cynthia Nixon, hade inte hål i öronen under inspelningarna. 

I alla Sex and the city-scener där hon syns bära örhängen, har man tagit hjälp av "clip-ons".

Candace's pengamiss

Visste du att serien är baserad på en bok med samma namn, skriven av Candace Bushnell

Enligt Grazia Daily sålde hon filmrättigheterna till Sex and the city för bara 60 000 dollar, motsvarade ungefär 500 000 svenska kronor. 

Och visst är det mycket pengar, men inte i förhållande till hur mycket den filmatiserade versionen dragit in genom åren. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.