Vlad Reiser
Vlad Reiser. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vlad Reiser möter hatstorm efter video där han betygsätter unga tjejer

Vlad Reiser är en av Sveriges största Youtubers med omkring en halv miljon prenumeranter. Under tisdagen hamnade han i blåsväder efter att ha lagt upp en video där han sexualiserar och slutshaemar tjejer på TikTok.


Vlad Reiser, 27, är en svensk Youtuber och artist. Vlad, som egentligen heter Vladislav Melesjtjenkov har över 500 000 prenumeranter på Youtube, tävlat i Melodifestivalen samt synts i barnkanalen Nickelodeon. 

Under tisdagen publicerade han en video som gick ut på att betygsätta tjejer på TikTok. 

"Vi ska betygsätta tjejer från ett till tio. Från pappas ängel till haram. Idag är vi samlade för att jag ska döma skiten ur tjejerna", inleder Vlad med att säga i sin video. 

"Livet är för kort för att inte köra sin grej", fortsatte han. 

Vlad Reiser. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT

Snabbt efter att videon släpptes svämmade kommentarsfältet över av kommentarer från rasande följare som skrev att det Vlad gör inte är någonting annat än ren och skär "slut shaming" och att han genast bör ta ner videon. 

Reaktionerna från stora influensers dröjde inte heller. Filip Dikmen publicerade bara någon timma senare en Instagramstory där han förklarar problematiken kring Vlads sexualiserande video. 

Filip Dikmen. Bildkälla: filipdikmen/Instagram

– Han säger att han lägger upp denna video för att växa som människa. Detta när det egentligen handlar om att han är irrelevant och vill ha uppmärksamhet. Habibi om du vill ha uppmärksamhet så ska du få det av mig. För det första, att du sexualiserar småbarn med ditt pedofilbeteende – vad är det som pågår där? Barn dansar på TikTok och har kul - och du sitter och bedömer dem efter hur sexiga de är, säger Dikmen i sin video och fortsätter: 

– Om vi bortser från hela barngrejen så är det också otroligt problematiskt att du sitter och sexualiserar kvinnor. De får sexualisera sig själva och göra vad fan de vill med sin kropp – men du har inte den rätten, säger Filip. 

När Nyheter24 kontaktar Dikmen är han väldigt tydlig med varför han la upp sin story med kritiken riktad mot Vlad. 

– Det finns inget jag hatar mer än män som sexualiserar små barn. Vlad har också sedan tidigare fått kritik för att bland annat skämta om våldtäkt så hans arrogans när det kom till kritiken av detta är vad som triggade mig, säger han.

Även Youtubers som Linn Ahlborg och Antonija Mandir  har allierat sig med Filip. 

Konversation mellan Vlad och Dikmen. Bildkälla: filipdikmen/Instagram

Vlad har nu tagit ned sin video och berättar på sin Instagram att han kommer att svara på kritiken i en video. 

"Döda tjejer kan inte säga nej"

Men detta är långt ifrån första gången som Vlad hamnat i blåsväder angående problematiska uttalanden. Vintern 2017 la han nämligen ut en meme på Snapchat som föreställde en sovande snövit som fick en kyss. 

Till bilden stod texten "Döda tjejer kan inte säga nej". Skämtet om våldtäkt och nekrofili som blev uppmärksammat, och Youtubern Bente Schramm var en av de som kritiserade Vlad. 

I en livestream berättade Bente att hon tyckte att skämtet var opassande och osmakligt. Vlad försvarade först sitt skämt, men gick sedan ut med en offentlig ursäkt.

Vlad Reiser la ut det här på sin Snapchat. Bildkälla: Snapchat

Nyheter24 har sökt Vlad Reiser. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!