Onsdag 27 Okt
Stockholm

Så äter deltagarna i Farmen – från morgon till kväll

Vad äter en Farmare?
Vad äter en Farmare?. Foto:

Hur ser egentligen menyn ut för en deltagare på Farmen? Nyheter24 frågade produktionen. Och ja.. det är ju ingen nobelmiddag direkt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Att ställa upp i ett program som Farmen Sverige är inte direkt det enklaste. Under en hel sommar ska ett gäng främlingar sköta en gård – precis som det gick till för 100 år sedan. Det finns ingen elektricitet eller rinnande vatten. Utöver det så finns det bara ett smalt utbud med mat och andra förnödenheter. 

Men många av deltagarna ser tävlingen som en utmaning där de får testa vad de klarar av och inte. 

Utöver det magra utbudet av mat och obefintlig elektricitet så har det kommit fram att deltagarna även sover väldigt dåligt. Detta på grund av snarkningar, baggar i sängen, tunna madrasser och råttor i väggarna. 

Phillip-Lloyd avnjuter en äggmacka. Bildkälla: TV4Play

Dock var det nyligen en av deltagarna från 2019 som avslöjade att det varje år förekommer att deltagare gått och fått godis, fika och samtal hem av människor som bor närliggande stugor.

– Under min säsong så bodde det en tant en bit bort i skogen där jag vet att en del av deltagarna gick och fick både mat, godis, fika och kunde ringa hem. Likadant va det på torpet. Det va några sommargäster som bodde en bit bort som brukade va ute och fiska på sjön som tillhörde torpet. Genom dem kunde man om man ville beställa godis som dem la under bryggan, berättade den manliga deltagare från 2019 för Nyheter24. 

Vad äter en farmare?

Men hur ser egentligen Farmarnas dagliga meny ut? Vad har de egentligen att förse sig med?

Farmarna börjar varje dag med gröt gjord på råg. Bildkälla: TV4Play

– Deltagarna äter gröt gjord på råg till frukost. Till de andra måltiderna har de potatis och andra rotfrukter, lök och diverse baljväxter. Salt och olja finns också, berättar Joel Bendrik, exekutiv producent. 

Utöver ovanstående så är det vissa av Farmarna som tagit med sig ätbara saker som personlig sak. Bland annat ostbågar och kanel. Klarar de sina uppdrag belönas de också med bland annat djur och livsmedel. 

Mer om det kan du läsa här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela