Torsdag 28 Okt
Stockholm

Så lite mat får deltagarna i Elitstyrkans hemligheter

Det är minsann ingen dans på rosor att ställa upp i Elitstyrkans hemligheter. Programmet testar människor både fysiskt och psykiskt tills fler och fler slänger in handduken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Elitstyrkans hemligheter är ett svenskt program som går ut på att 18 kvinnor och män som under ledning av fyra före detta elitsoldater ska genomgå prövningar liknande de uttagningstester som görs till ett elitförband.

Påfrestningarna är enorma och få kommer att klara hela linan ut.

Instruktörerna har tidigare tillhört SOG, Särskilda operationsgruppen, och gör ingen skillnad på män och kvinnor. Endera så klarar du av utmaningarna – eller så får du ta av din armbindel och åka hem.

Elitstyrkans hemligheter är ingenting vem som helst klarar. Bildkälla: Cmore

Redan under de första avsnitten har deltagare fått panik, brutit ihop, blivit hemskickade samt valt att avbryta. 

Och det blir tuffare och tuffare. 

Sätts på svältkost

Efter redan två avsnitt märker man att mat och sömnbristen början att ta ut sin rätt på rekryterna. Men frågan är då – hur mycket mat får de? Och vad får de att äta?

– De äter ”turmat”. Alltså mat i påse som man har när man går på tur. Mat som man kan ha i ryggsäcken. Det blir oftast endast ett mål mat om dagen och det ätes inne på logementet. Tillgången till mat under den här perioden är mycket begränsad, berättar Gustav Carlsson, exekutiv producent för Nyheter24.

En av rekryterna som fortfarande är kvar är Elin Härkönen. I programmet har hon berättat att hon varit med om en rad olika motgångar i livet som gjort henne mentalt stark. Mer om det kan du läsa här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela