Lena Philipsson
Lena Philipsson tjänar bra med pengar. - Foto: Stella Pictures, Erik Simander/TT Bild

Så mycket pengar tjänar Lena Philipsson: "Njuter"

Lena Philipsson behöver inte vända på kronorna ett par dagar innan lön. Den Melodifestivalen-aktuella stjärnan har nämligen gott om pengar i plånboken. Så här mycket tjänar hon!


Den 6 februari är det premiär för årets stora underhållning – japp, det vankas Melodifestival! 

I år turas flera av Sveriges mest framstående artister och musikprofiler om att vara programledare. Ciceronerna är bland andra Timbuktu, Anis don Demina, Oscar Zia, Shirley Clamp och Pernilla Wahlgren.

Men nu på lördag är det Lena Philipsson, 55, och Mellogeneralen Christer Björkman som ska guida tittarna bland den första deltävlingens bidrag. 

Det här blir tredje gången som Lena programleder Mello, och i en kommentar till Expressen sa hon nyligen:

– Med tanke på turnéer och annat som har blivit inställt på grund av pandemin så känns detta som en glittrande juvel i mörkret.

Lena Philipsson bor i en sekelskiftesvåning på Östermalm. Lägenheten är värderad till nästan 20 miljoner kronor. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Så mycket pengar tjänar Lena

Aftonbladet har kartlagt hur mycket pengar alla programledare i Mello tjänar, och Lena Philipsson sticker verkligen ut som en av de absolut rikaste i gänget.

De senaste tre åren har Lena plockat ut cirka 540 000 kronor i årslön, skriver Aftonbladet. Det ger en månadslön på 45 000 kronor.

Lena Philipsson. Bildkälla: Stella Pictures.

Lenas aktiebolag går riktigt bra, och hade år 2019 hela 25 miljoner kronor i tillgångar. Enligt Aftonbladet äger Lena även aktier i ett annat bolag där hon är vd, och totalt så äger Lena aktier för 40 miljoner kronor.

– Jag njuter av livet. Jag har det härligt. Jag har det jättebra, har Lena tidigare sagt om sin ekonomi i en intervju med Expressen.

Bra jobbat!

LÄS MER:

Han blir vinnaren av Melodifestivalen – enligt oddsen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!