Han blir vinnaren av Melodifestivalen 2021 – enligt oddsen

Det blir ett kärt återseende i kampen om Mello-förstaplatsen i år – i alla fall om vi ska lita på oddsen.


Idag är det exakt en vecka kvar tills Melodifestivalen drar igång – lördagen den 6 februari går startskottet för den årliga folkfesten. 

På grund av pandemin ser årets tävling väldigt annorlunda ut i år. Den traditionsenliga turnén har ställts in, och istället kommer alla deltävlingar hållas i annexet i Stockholm. Inte helt oväntat kommer hela programmet dessutom spelas in utan publik. 

Något som känns igen desto mer är flera av årets tävlande. Dotter, The Mamas, Charlotte Perelli och Arvingarna är några av artisterna som gör comeback i året Melodifestival.

Eric Saade i Melodofestivalen 2011. Foto: Jessica Gow7TT

Ruskigt likt finalen 2011

I ett pressmeddelande under fredagen offentliggör Unibet sina nuvarande vinnarodds – och även där kan vi konstatera två kära återseenden. Enligt deras spelare kommer förstaplatsen knipas av Danny Saucedo eller Eric Saade.

Båda två är välkända och folkkära – och scenariot är dessutom ruskigt likt den verkliga finalen 2011. Då vann Saade med låten "Popular", och Danny (med bidraget "In the club") fick gå hem med en andraplats. 

Hur det faktiskt blir återstår såklart att se, men Unibets spelare brukar vara ganska vassa på att gissa rätt vinnare.

– Efter deltävlingarna brukar vi kunna få en ännu klarare bild av vem som tar hem slutsegern. Inför de senaste 18 årens finaler har våra spelare prickat in vinnaren hela 14 gånger, säger företagets spelexpert Henrik Holm i pressmeddelandet.

The Mamas. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sågs som en outsider 

Enligt oddsen ser fjolårets vinnare The Mamas ut att landa på en femteplats i Mello 2021. Men de kan överraska, menar Holm. 

Till Nyheter24 berättar han att deras odds inte såg särskilt lovande ut förra året heller.

– 2020 sågs The Mamas som en outsider på förhand. Den skönsjungande gruppen gav då 16,00 att vinna Mellon, jämfört med 8,00 inför årets tävling, säger Holm och fortsätter:

– När det väl var dags för final 2020 så var inte The Mamas så hårt betrodda heller, Dotter var den stora favoriten till 1,55 medan The Mamas gav 4,75 att vinna.

Vad betyder det här då, för den som inte är särskilt bra på odds? Enkelt förklarat skulle man kunna säga att gruppen såg ut att ligga rätt dåligt till – för att sedan överraska rejält när det väl var finaldags.

Har de samma tur även i år? Den som tittar får se.

Här går det att följa oddsen i realtid!

Läs mer:

Ny coronauppfinning testas i Melodifestivalen

Eric Saades mellolåt – en hyllning till flickvännen

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vem, av de vinsttippade, tror du vinnar Melodifestivalen 2021?