Christer Björkman
Allt du vill veta om Christer Björkman. - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Allt du vill veta om Christer Björkman

Christer Björkman är verkligen vårens heta man. Ikväll ser vi honom gästa Carina Bergfeldts talkshow i SVT, och imorgon ser vi honom som programledare för Melodifestivalens första delfinal – och därefter varje lördag under Mello-säsongen.


Vad är Christer Björkman känd för?

En av Sveriges mest folkkära profiler var en omtyckt artist i mitten av 80-talet med flera ettor på Svensktoppen.

1992 vann han Mello med bidraget “I morgon är en annan dag”. I Eurovision gick det däremot inte lika bra. Han slutade näst sist. Efter det kämpade han på i Mello två gånger till med relativt tråkiga placeringar.

Betydligt bättre blev det när Björkman år 2002 började som artistansvarig för Mello. Nu gör han sitt sista Mello någonsin.

Vad ska Christer Björkman göra nu då?

Christer fyller 64 år den 25 augusti i år. Men han börjar inte slappa inför pensionen. Björkman ska nämligen ta sig an ett nytt toppjobb i USA. Där ska han göra ett Eurovision för den amerikanska marknaden, med namnet The American Song Contest, skriver Dagens Nyheter.

Lena Philipsson och Christer Björkman leder Mello. Bildkälla: Stella Pictures.

Hur mycket pengar tjänar Christer Björkman?

Aftonbladet har kartlagt hur mycket Björkman tjänar. Han tar ut en årslön på cirka 500 000 kronor, vilket ger en månadslön på cirka 41 000 kronor. Han har även ett aktiebolag som gör fina vinster på ett par hundra tusen kronor per år, skriver Aftonbladet.

Vem är Christer Björkman ihop med?

Sedan år 2000 är Christer gift med körsångaren Martin Kagemark, 46. Enligt Aftonbladet blev de ett par när de jobbade tillsammans med musikalen “West side story” 1997 och har hållit ihop sedan dess.

Idag har paret landat i att de förmodligen inte komma skaffa barn tillsammans.

– När det har blivit riktigt allvarligt i de diskussionerna så har vi gått hem till goda vänner som bor några hus bort och har tre barn, och så har vi varit där en dag eller en halvdag, och så kommer vi hem och känner ”Herregud vad jobbigt!” Då har det liksom runnit av och så har det dykt upp igen. Men nu är det länge sedan, sa Christer i Nemo Hedéns podcast "Nemo möter en vän".

Christer Björkman och Martin Kagemark. Bildkälla: Stella Pictures.

Var bor Christer Björkman?

Christer och Martin bor i en villa värderad till 7 miljoner kronor i en idyllisk del av populära Nacka i Stockholm.

LÄS MER:

Så mycket pengar tjänar Lena Philipsson: "Njuter"

Allt du vill veta om Charlotte Perrellis man Anders Jensen

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Jakt" – på liv och död

Väskförbud stoppar konserter med picknick

Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

2 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.