Hov1
Hov1 kammade hem prestigepriset Årets grupp på P3-guld galan i lördags. - Foto: Claudio Brescani/TT Bild, Instagram/hov1. Bilden är ett montage.

Hov1:s första ord efter P3 Guld-galan: "Fortfarande superglada"

Hov1 – som utgörs av medlemmarna Noel Flike, Dante Lindhe, Ludwig Kronstrand och Axel Liljefors Jansson – kammade hem ett riktigt prestigepris på P3 Guld-galan i lördags.


I lördags, den 20 mars, ägde P3 Guld-galan rum. På grund av den rådande coronapandemin blev galan något annorlunda i år – galan, som leddes av Emma Molin och artisten Oscar Zia, sändes live från hotellet Elite Hotel Marina Tower i Stockholm.

Artister som Zara Larsson, Oskar Linnros, Madi Banja och Miss Li uppträdde från hotellet men utan publik. Prisutdelare på den stjärnspäckade festen var bland andra Alba August och Tove Styrke.

Rapstjärnan Yasin tog hem två stora prestigepriser– han utsågs nämligen till Årets artist och vann även priset för årets hiphop/r'n'b. 

Yasin belönades med två priser på P3 Guld-galan. Bildkälla: SVT

Yasin har suttit häktad sedan nyårsafton, och idag åtalades han för att ha anstiftat en kidnappning av en annan känd svensk artist.

Att Yasin vann priser på galan sågs inte med blida ögon av alla. Socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi var kritisk till prisregnet över Yasin. På Twitter skrev Shekarabi:

"Vi är supertacksamma"

Den hyllade gruppen Hov1 är aktuella med singeln "Gamora" som är ett samarbete med rapstjärnan Einár. Hov1-medlemmen Dante Lindhe har dessutom gjort låten "Canada Goose" med tidigare nämnda Yasin.

Under galan plockade Hov1 hem priset för årets grupp, och på Instagram tackar dom nu sina trogna fans för allt stöd.

Hov1 tog hem priset för Årets grupp på P3 Guld. Bildkälla: Stella Pictures.

– Hej allihopa vi är fortfarande superglada att vi vann P3-Guld säger Ludwig Kronstrand i ett klipp som är filmat från en bil. 

Vid sin sida har han bandkollegorna Dante Lindhe och Axel Liljefors Jansson.

– Vi är supertacksamma för alla som har röstat och vi ses snart. Ciao, säger Kronstrand.

Se mer i klippet ovan.

LÄS MER:

Amanda Strand och Hov1-stjärnan Dante Lindhe har gjort slut

Åtalet mot Yasin: Artisten kidnappades med silvertejp och kniv

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

3 timmar sedan

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

3 timmar sedan
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.