Rapstjärnan Yasin Abdullahi Mahamoud
Yasin Abdullahi Mahamoud har suttit häktad sedan nyårsafton. Idag åtalades han, och den 6 april äger rättegången rum. - Foto: SVT, Google Maps

Åtalet mot Yasin: Artisten kidnappades med silvertejp och kniv

Den hyllade rapstjärnan Yasin Abdullahi Mahamoud har idag åtalats, misstänkt för att ha anstiftat en kidnappning av en annan känd svensk artist. Nya detaljer avslöjar hur den brutala kidnappningen gick till.


Den prisbelönta svenska rapstjärnan Yasin Abdullahi Mahamoud, 23, åtalas idag – misstänkt för att ha planerat kidnappningen av en annan välkänd svensk artist.

Det var i mitten av april förra året som en ung svensk artist fördes bort i bil till Stockholmsförorten Vårberg. Kidnappningen – som ska ha utförts av 11 gärningsmän – beskrivs som "rå och hänsynslös".

Gärningsmännen ska ha:

  • Tejpat den unga artistens mun med silvertejp
  • Bakbundit och hotat honom med pistol och kniv
  • De ska även ha satt ett koppel runt artistens hals
  • Bilder som spreds på sociala medier kort efter kidnappningen visade artisten blodig. Gärningsmännen ska ha rispat honom med kniv i ansiktet, på benet och på överkroppen

Tvingade till sig vapen, guld och pengar

Gärningsmännen ska även ha tagit en av artistens Rolex-klockor. Klockan ska vara värd drygt 300 000 kronor. De ska även ha fått artisten att hämta och överlämna ett vapen till dom. Artisten ska även ha hotats till att lämna över guldsmycken värda över 160 000 kronor. 

Artisten som kidnappades har inte velat medverka i utredningen. Efter att kidnappningen blev allmänt känd kommenterade den kidnappade artisten saken på Instagram. 

– Jag har en sak att säga till er. Alla där ute kan bli kidnappade, alla där ute kan bli slagna. Jag är vid liv, och ingen kan göra det jag gör.

Yasin är åtalad för att ha anstiftat kidnappningen av en annan artist. Bildkälla: SVT

Yasin: "Jag är oskyldig"

Yasin har suttit häktad sedan nyårsafton. Den 17 januari skickade han en hälsning till sina fans via Instagram. 

"Jag var oskyldig då och jag är oskyldig nu, det är inte första gången jag hör fyrverkerierna välkomna det nya året från en cell, det är inte första gången ja firar min födelsedag med knäckebröd och smör. Det är många som kan vittna till min fördel att jag gav 2020 allt vad jag hade. Jag trodde verkligen 2021 skulle bli året jag firade mina framgångar och allt jag åstadkommit. Men tyvärr sätter samhället återigen käppar i hjulet", skrev han bland annat.

Enligt Aftonbladet så är Yasin åtalad för att ha haft en "central betydelse för att möjliggöra gärningens utförande". 

Så ser bevisen ut

Det var fransk polis som hackade den krypterade mobiltjänsten Encrochat och då kom över chattar och annan bevisning. Enligt åtalet ska Yasin ha använt en "encrotelefon" för att planera och organisera kidnappningen, skriver Dagens Nyheter.

Han ska bland annat ha gett gärningsmännen instruktioner om hur kidnappningen skulle gå till.

Enligt åtalet finns bevisning i form av en pistolattrapp och bilder på den kidnappade artisten under kidnappningen. Bilderna ska Yasin ha haft på sin mobil tillsammans med ett lösenord till encrotelefonen, skriver Dagens Nyheter.

Rättegången äger rum den 6 april.

LÄS MER: 

Se häktade artistens hälsning till polisen: "Tar mig aldrig levande"

Influencer åtalad för mord på ex-flickvän – läs hennes sista inlägg

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

idag 18:28

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

idag 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?