Vad kommer prins Carl Philips och prinsessan Sofias barn heta?
Vad kommer prins Carl Philips och prinsessan Sofias barn heta? - Foto: Bildkälla: Claudio Bresciani/TT & Pontus Lundahl/TT.

Det kommer den nya prinsen heta – enligt oddsen

I fredags kom prins Carl Philips och prinsessan Sofias tredje son till världen. På söndag får vi reda på hans namn – blir det en liten Gustaf eller kanske en Eugen?


I fredags kom nyheten om att prins Carl Philip och prinsessan Sofia har fått sitt tredje barn. Paret har sedan tidigare sönerna Alexander, 4, och Gabriel, 3. 

På söndag hålls en konselj där kungen meddelar namnet på den nyfödde lille prinsen – men svenskarna har redan börjat spekulera för fullt. 

Betsson har listan på de högst tippade barnnamnen för det nyaste kungliga tillskottet. 

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia har sedan tidigare sönerna Alexander och Gabriel. Bildkälla: Kungl.Hovstaterna/TT.

1. Gustaf 

I topp på Betssons oddslista hittar vi namnet Gustaf. Kanske ingen överraskning då många antagligen kopplar det till Carl Philips pappa, självaste kung Carl XVI Gustaf

– Gustaf är fortfarande inte taget som tilltalsnamn, och något som säkert skulle göra pappa Kungen glad, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson Sverige, i en intervju med Nyheter24.

2. Eugen

Inte långt därefter kommer namnet Eugen, som också är ett släktnamn. Prins Eugen var nämligen bror till Gustaf V, men är mest känd som prinsen på Waldemarsudde på Djurgården utanför Stockholm, som idag är ett konstmuseum. 

– Prins Eugen delar konst- och designintresset med Carl-Philip, berättar Olenius för Nyheter24. 

3. Folke

Folke är ett namn som blivit populärt på nytt de senaste åren – och det kan även bli aktuellt för prinsparets son. 

Även Folke är ett kungligt släktnamn, och inte vilket som helst. Diplomaten Folke Bernadotte var nämligen kungens gudfar. 

Behöver inte vara släktnamn 

Enligt Robin Olenius får kungligheter döpa sina barn till vad de vill och namnen behöver inte härstamma från tidigare släktingar. 

– Utifrån namnen de valt tidigare har de inte alltid varit klassiska kunganamn, så det är inte helt lätt att tippa rätt, säger han till Nyheter24. 

Längre ner på listan ser vi därför namn som varit populära hos "vanliga" svenskar de senaste åren, såsom William, Lucas och August

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia lämnar förlossningen vid Danderyds sjukhus med sin nyfödda son. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT.

LÄS MER: 

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har fått barn

De är mest tippade att få huvudrollerna i svenska "The Crown"

Quiz: Vilken svensk kunglighet tillhör ögat?

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Jakt" – på liv och död

Väskförbud stoppar konserter med picknick

Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.