Söndag 9 Maj
Stockholm

Här är 6 saker du inte visste om Bathina Philipson

Bathina Philipson är aktuell i "Tillsammans med Strömstedts" tillsammans med maken Anders "Aje" Philipson.
Bathina Philipson är aktuell i "Tillsammans med Strömstedts" tillsammans med maken Anders "Aje" Philipson. Foto: Foto: Anders Wiklund/TT

Ikväll syns Bathina Philipson och hennes andra hälft Anders "Aje" Philipson i "Tillsammans med Strömstedts". Men vem är egentligen Bathina, hur blev hon känd och varför rasade SVT:s tittare mot henne 2015? Det reder Nyheter24 ut!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Ikväll får TV4:s tittare följa med paret Strömstedt när de besöker, och lär känna, Bathina Philipson, 42, och hennes make Anders "Aje" Philipson, 78. 

Tycker du att Bathina känns bekant eller upplever du kanske att du inte har någon koll alls på vem 42-åringen är? Det ska Nyheter24 råda bot på – med 6 fakta som gör att du lär känna Bathina lite bättre!

1. Föddes i Syrien och uppvuxen i Uppsala

Bathina Philipson. Foto: Anders Wiklund/TT

Bathina föddes i Syrien den 10 september 1978, men familjen, som har palestinskt påbrå, flydde till Sverige när Bathina fortfarande var ett litet barn. Mer specifikt var det i Uppsala som hon växte upp – tillsammans med hela åtta syskon. 

2. Började tv-karriären som väderpresentatör

När Bathina började synas i media var det som väderpresentatör i TV3. Så sent som för bara några år sedan var hon åter i rutan på TV3 – men då som sidekick till Robert Aschberg i tv-programmet "Aschberg direkt" 2016. 

3. Syntes kort i Let's Dance 2020

Bathina vid pressträffen för Let's Dance 2020. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

Kanske är Bathinas ansikte bekant eftersom hon dansade förbi i rutan i "Let's Dance" femtonde säsong 2020? Men hennes tid i den uppskattade danstävlingen var kort. Hon fick nämligen lämna programmet först av alla. 

4. Gifte sig 2004 med kungavännen Aje

Bathina, Aje och deras tre gemensamma barn 2015. Foto: Stella Pictures

Som nämnt tidigare medverkar Bathina i "Tillsammans med Strömstedts" med sin andra hälft "Aje" som är nära vän till kungen. Paret gifte sig i Paris 2004 och har tre barn tillsammans: Axel, Hugo och Märta

Efter giftermålet med Aje, som är son till den förmögne bilkungen Gunnar Philipson, har Bathina återkommande talat om den klassresa hon gjort – från en förort i Uppsala till en våning på Östermalm. 

5. Hamnade mitt i tittarstorm efter SVT-serie

Under 2015 hade Bathina en helt egen realityserie, som gick under namnet "Bathinas skilda världar", på SVT. Det uppstod dock en rejäl tittarstorm efter ett avsnitt där n-ordet upprepade gånger användes, utan att Bathina sa ifrån. Hon bad senare om ursäkt och SVT klippte bort delen som innehöll det rasistiska uttrycket. 

6. Driver "Bathina - en podcast"

Foto: Roger Tillberg/Stella Pictures

Sedan flera år tillbaka driver Bathina podcasten "Bathina - en podcast" där hon intervjuar välkända och framgångsrika vänner om vad som format dem till de personer de är idag. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela