Söndag 9 Maj
Stockholm

Erica Lindbergs ord om olagliga körningen: "Dog någon?"

Erica Lindberg
Erica Lindberg möttes av kritik efter videon från bilen. Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

"Paradise Hotel"-profilen Erica Lindberg la ut ett klipp på sin Instagram som är filmat samtidigt som bilen körs i 90 km/h. Videon kritiserades – men Erica borstar av sig orden. "Dog någon?", skriver hon.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Dokusåpaprofilen Erica Lindberg, 24, vann Paradise Hotel år 2019, men fick se sig snuvad på konfekten då Marcelo Pena valde att kasta kulan och drog in pengarna.

Idag lever Erica med pojkvännen Patrik Ekblom i Stockholmsförorten Tyresö. På Instagram har Erica över 60 000 följare, och hon uppdaterar ofta sina fans om vad som händer i hennes liv.

Erica Lindberg. Bildkälla: Stella Pictures.

Kritiseras för klippet

Tidigare i veckan la Erica ut ett klipp på Instagram. Snutten var filmad bakom ratten, samtidigt som bilen körde på längs motorvägen i 90 km/h.

En person skickade då ett direktmeddelande till Erica för att påpeka det farliga i att hålla på med mobilen samtidigt som man kör.

"Ansvarsfullt att köra bil och leka med mobilen. Verkligen bra förebild. Sjukt viktigt att kunna lägga upp detta på din story och riskera folks liv".

Erica svarade då:

"Did someone die? Nej så du kan sitta ner i båten ett tag till".

"Så töntigt"

Camilla Gervide som driver Bloggbevakning har lagt ut konversationen på sin blogg, och hon skriver "Ska någon behöva dö för att hon ska sluta upp med sånt här? Ska det verkligen behövas?".

Erica Lindberg möttes av kritik efter videoklippet. Bildkälla: Instagram/ericalindbergs, Bloggbevakning.

I kommentarsfältet riktas nu kritik mot Ericas beteende.

"Det är bara genant. Ingen tycker du är cool, tvärtom"

"Så töntigt. Fattar verkligen inte behovet"

"Måste någon dö eller komma till skada för att dessa vuxna fjortisar ska ta ansvar? Spyr på deras attityd"

"Oj, det var ju… Inte så smart".

Att använda mobiltelefonen när man kör bil kan ge böter, skriver Polisen på sin hemsida. Du kan också förlora ditt körkort, något som Lawline har skrivit om här.

Kommentera
Kopiera länk
Dela