Louie Marti
Louie Marti har lämnat Hells Angels. - Foto: Claudio Bresciani/TT Bild, Vegard Grøtt / NTB/TT Bild

Louie Martis ärliga ord om Hells Angels: "Säger som kungen..."

Skådespelaren Louie Marti har alltid varit öppen med sitt förflutna i motorcykelklubben Hells Angels. I Bathina Philipsons podcast berättar han mer om tiden i klubben.


Det var genom byggsvängen som skådespelaren Louie Marti, 43, kom i kontakt med Hells Angels första gången. Då var han redan en van motorcykelåkare. I Bathina Philipsons podcast "Bathinas skilda möten" berättar han mer.

– Hells Angels var mycket svennar och finnar, och finnarna hade sån sjuk jävla humor. Exakt min smak. Alla sa åt mig att hålla mig borta från det där, dom är farliga och kommer ta ditt företag ifrån dig. Men det var ju helt jävla bullshit. Det var bara fördomar, berättar han och tillägger att det var "karlar som höll sitt ord".

Skådespelaren Louie Marti. Bildkälla: Stella Pictures.

Bathina frågar om det inte är så om Hells Angels ändå är kriminella. Marti menar att kriminaliteten är utbredd över hela samhället och finns både i maktens korridorer och inom polisväsendet.

– Kriminella finns överallt. Bara man rotar i garderoben. Det finns politiker, i de fina kvarteren, det finns poliser – vi har "Kapten klänning" till exempel. Ska vi döma alla poliser då och kalla dom kriminella och pedofiler?, frågar sig Marti.

Han fortsätter:

– Skulle Hells Angels vara kriminella skulle dom inte existera.

Hells Angels i Stockholm sommaren 2001. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Därför lämnade han Hells Angels

Marti lämnade Hells Angels för att han enligt honom själv inte accepterades i filmbranschen på grund av sitt samröre med klubben. Bathina frågar hur han bar sig åt för att lämna klubben efter att ha varit med i 10 år.

– Hur jag tog mig ur och hur jag kom in vill jag inte gå in på. Jag säger som Kungen. Nu vänder vi blad och går vidare.

På frågan om klubben accepterade att han lämnade svarar han: 

– Tydligen, för jag är ju här, skrattar Marti i Bathinas podcast.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

Lasse Kronér leder allsång i sommar

Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

1 timme sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

1 timme sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

3 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.

Carina Burman får Bonnier-stipendium

3 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".