Paradise Hotel
Paradise Hotel säsongen stoppas - Foto: Patricia Recourt/Viaplay

Paradise Hotel säsongen stoppas – har tagits bort från streamingtjänsterna

Publicerades: 20 Apr 2021, 15:04, Uppdaterades: 20 Apr 2021, 16:53

Senaste säsongen av Paradise Hotel har skakats av skandaler. Anklagelser om övergrepp mot två deltagare har lett till att Nordic Entertainment Group har beslutat att pausa den pågående säsongen.


Den pågående säsongen av Paradise Hotel kommer nu att pausas. Detta efter ett beslut från Nordic Entertainment Group som fått informationen om anklagelserna om övergrepp. Nyheter24 har skrivit om övergreppen där Toby Johnson, 21, utsatt deltagarna Annie Dahlberg, 24, och Jennifer Paatere, 23, för sexuellt övergrepp och ofredande.

Säsongen borta från Viaplay och Viafree

I ett pressmeddelande skriver Nordic Entertainment Group att "en polisanmälan görs i samråd med två kvinnliga deltagare för att pröva anklagelserna rättsligt".  Den pågående säsongen har därför försvunnit från Viafree och Viaplay. Nyheter24 har skrivit om produktionens polisanmälan här.

Johan Cedersjö, programledaren för Sveriges Radio P1:s ”Medierna”, uppmärksammade på Twitter att realityserien helt tagits bort.


Han reagerar även på produktionsbolagets krishantering. 

”Otrolig krishantering! Vänta ett halvår med att berätta. Försvara allt när det sänds, för att sedan ta bort hela katalogen. Om det nu inte är ett misstag att hela säsongen tagits bort, HUR är det möjligt att ingen dragit i nödbromsen under ett halvår? HALVA avsnittet är ju uppbyggt med dramaturgin att detta händer”, skriver han på Twitter

Ser allvarligt på situationen

Nordic Entertainment Groups VD och koncernchef har kommenterat beslutet.

- Jag har idag fattat beslut om att pausa Paradise Hotel efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med, säger Anders Jensen, VD och koncernchef för Nordic Entertainment Group.  

Beslut om att visa resterande avsnitt av Paradise Hotel kommer att fattas längre fram.

Relaterat
Produktionen polisanmäler – efter övergreppen i Paradise Hotel
Jennifer Paatere berättar nu i en intervju med Expressen att produktionsbolaget Nent väljer att anmäla händelsen i Paradise Hotel. "Det känns bra".
Det straffet kan Toby få om han fälls för övergreppen i Paradise Hotel
Nyheter24 har pratat med juristen Ramil Bisso om potentiella brottsrubriceringarna efter att deltagarna Jennifer Paatere och Annie Ahlberg vittnat om Toby Johnsons övergrepp i Paradise Hotel. Det här straffet kan han få om han fälls.
Toby Johnson kastas ut från Paradise Hotel efter övergrepp mot två deltagare
Toby Johnson kastades ut från programmet Paradise Hotel efter grovt regelbrott. Det är deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg som nu väljer att berätta vad det var som hände. "Beteendet är normaliserat".
Senaste nytt

Så mycket tjänar kulturens toppchefer

Molly Sandén har blivit mamma – visar upp nytillskottet på Instagram

1 timme sedan
Under torsdagskvällen publicerade artisten Molly Sandén bilder på Instagram som nu får kommentarsfältet att fyllas av gratulationer. Hon har nämligen blivit mamma för första gången.

Tareq Taylor och flickvännen Sofia Ståhl hånas - på grund av detalj i fina kärleksbilden

2 timmar sedan
Tareq Taylor och Sofia ”PT-Fia” Ståhl publicerade en mysig bild på instagram. Men följarna såg någonting helt annat än en romantisk stund...

Sanna Guidetti bryter ihop under mötet med Dumpen

3 timmar sedan
Det är i podden "Högt i tak" som Sanna Guidetti och Rosanna Charles bjöd in Sara Nilsson och Patrik Sjöberg som driver den omdiskuterade sajten Dumpen.se.

Lita Ford: Rock'n'roll räddade livet på mig

3 timmar sedan
Efter snart 50 år och många vedermödor sätter Lita Ford fortfarande sin tilltro till rockmusiken. Bra musik och bra musiker dör aldrig, säger den Sweden Rock-aktuella stjärnan till TT.

Känd svensk artist tog kokain på Södermalm mitt på dagen – nu faller domen

idag 16:14
En svensk manlig artist som är medlem i ett av landets största band stoppades i höstas på Mariatorget i Stockholm. Där stod det klart att han tagit kokain. Läs mer om domen här.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.