Söndag 29 Maj
Stockholm

Paradise Hotel säsongen stoppas – har tagits bort från streamingtjänsterna

Paradise Hotel
Paradise Hotel säsongen stoppas. Foto: Patricia Recourt/Viaplay

Senaste säsongen av Paradise Hotel har skakats av skandaler. Anklagelser om övergrepp mot två deltagare har lett till att Nordic Entertainment Group har beslutat att pausa den pågående säsongen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den pågående säsongen av Paradise Hotel kommer nu att pausas. Detta efter ett beslut från Nordic Entertainment Group som fått informationen om anklagelserna om övergrepp. Nyheter24 har skrivit om övergreppen där Toby Johnson, 21, utsatt deltagarna Annie Dahlberg, 24, och Jennifer Paatere, 23, för sexuellt övergrepp och ofredande.

Säsongen borta från Viaplay och Viafree

I ett pressmeddelande skriver Nordic Entertainment Group att "en polisanmälan görs i samråd med två kvinnliga deltagare för att pröva anklagelserna rättsligt".  Den pågående säsongen har därför försvunnit från Viafree och Viaplay. Nyheter24 har skrivit om produktionens polisanmälan här.

Johan Cedersjö, programledaren för Sveriges Radio P1:s ”Medierna”, uppmärksammade på Twitter att realityserien helt tagits bort.


Han reagerar även på produktionsbolagets krishantering. 

”Otrolig krishantering! Vänta ett halvår med att berätta. Försvara allt när det sänds, för att sedan ta bort hela katalogen. Om det nu inte är ett misstag att hela säsongen tagits bort, HUR är det möjligt att ingen dragit i nödbromsen under ett halvår? HALVA avsnittet är ju uppbyggt med dramaturgin att detta händer”, skriver han på Twitter

Ser allvarligt på situationen

Nordic Entertainment Groups VD och koncernchef har kommenterat beslutet.

- Jag har idag fattat beslut om att pausa Paradise Hotel efter att ha nåtts av ny information som jag ser oerhört allvarligt på och avser gå till botten med, säger Anders Jensen, VD och koncernchef för Nordic Entertainment Group.  

Beslut om att visa resterande avsnitt av Paradise Hotel kommer att fattas längre fram.

Kommentera
Kopiera länk
Dela