Söndag 9 Maj
Stockholm

Advokaten om övergreppen i Paradise Hotel: "Produktionen kan vara medskyldiga"

Då produktionen kan ha bevittnat en våldtäkt i Paradise Hotel utan att ingripa kan de klassas som medbrottslingar. Detta säger advokaten Emma Persson i en intervju med Aftonbladet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var under tisdagens avsnitt som deltagaren Toby Johnson kastas ut från Paradise Hotel efter grova regelbrott.

Mitt framför kamerorna utsatte Toby deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp där han bland annat ska ha stuckit in fingrarna i Annies underliv efter att hon ska ha sagt att hon inte vill ha sex med honom. Toby är vid ett annat tillfälle ensam med deltagaren Jennifer vars behå han drar ner så att hennes bröst blottas, vilket tittarna får se i avsnittet. 

Produktionen valde att ta med vad som hände inne på hotellet. Bildkälla: Viafree

Produktionsbolaget har tillsammans med tjejerna valt att anmäla och en utredning har inletts. 

Enligt lag kan övergreppet på Annie  röra sig om våldtäkt och övergreppet på Jennifer om sexuellt ofredande. Brotten har en straffskala som kan sluta med flera års fängelse. 

"Kan klassas som medbrottslingar"

I en intervju med Aftonbladet säger brottsmålsadvokaten Emma Persson att det handlar om ett väldigt unikt ärende då övergreppen finns på film. 

– Det pratas mycket om att sexualbrott är svåra mål, för det ofta bara två personer som vet vad som har hänt. Men det kan räcka med en trovärdig berättelse, och här har vi dessutom bevisning på film. Det har man ju i princip aldrig, säger hon. 

Hon säger sedan att det faktum att produktionen inte ingrep kan få dem att klassas som medbrottslingar.

– Om det är ett så grovt brott som våldtäkt som pågår och någon ser det utan att ingripa, exempelvis produktionen, så kan det bli fråga om underlåtenhet att avslöja brottet men jag vet inte tillräckligt om hur det såg ut i det här fallet, avslutar hon. 

Produktionsbolaget Nent har valt att hänvisa till sitt tidigare pressmeddelande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela