Paradise Hotel stoppas.
Paradise Hotel stoppas.

Paradise Hotel stoppas helt: "Det är oacceptabelt"

Efter att deltagaren Toby Johnson har polisanmälts för misstänkta sexövergrepp i Paradise Hotel så stoppas nu programmet helt.


Årets säsong av dokusåpan "Paradise Hotel" pausades efter att deltagaren Toby Johnson polisanmälts för sexuella övergrepp. Mitt framför kamerorna så utsatte Johnson deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för övergrepp som är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt.

Han ska bland annat ha stuckit in fingrarna i Annies underliv efter att hon ska ha sagt att hon inte vill ha sex med honom. Han drog även ner Jennifers behå och blottade hennes bröst. Även detta skedde utan något som helst samtycke. En förundersökning kring händelserna i programmet är inledd. 

Toby Johnson har polisanmälts för övergreppen. Bildkälla: Ali Lorestani/TT Bild

Nu stoppas årets säsong av "Paradise Hotel"

Nu står det klart att hela säsongen av "Paradise Hotel" stoppas. 

Anders Jensen är vd på Nent, och i TV4:s Nyhetsmorgon så meddelar han att programmet nu alltså stoppas helt. Han riktar även en hård känga mot produktionsbolaget Mastiff. Detta efter att de försökte tysta ner anklagelserna om sexuella övergrepp. 

– Om det stämmer, vilket jag utgår från, är det oacceptabelt, säger Jensen i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Jennifer Paatere och Annie Dahlberg blev utsatta för Toby Johnson. Bildkälla: Viafree

Flera sexuella ofredanden

Igår gick flera tidigare deltagare ut och vittnade om att även de har blivit utsatta för sexuella ofredanden genom årens lopp. 

Det var P3 Nyheter som gjorde en stor granskning där de intervjuade tidigare deltagare, där 11 av 20 menade att de bevittnat eller själva upplevt sexuellt ofredande i programmet. 

Camilla Skalleberg var med i säsongen 2019.

Till P3 Nyheter sa hon: 

– De sa till mig att sluta prata om det, för det kommer inte sändas i tv och då finns det ingen anledning att prata om det.

Camilla Skalleberg. Bildkälla: Stella Pictures

"De kom billigt undan"

Jennifer Walter var med i säsongen 2020. Hon menar att många av killarna har kommit billigt undan. 

– De har fått en tillsägelse, typ att "du gör inte om det här" eller "nu får du inte dricka mer", sa hon till P3 Nyheter.

Jennifer Walter. Bildkälla: Instagram/bambiisen
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

2 timmar sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

2 timmar sedan
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

3 timmar sedan
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

3 timmar sedan
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

3 timmar sedan
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?