Paradise Hotel
Paradise Hotel stoppas helt. - Foto: Viafree

Så mycket pengar förlorar Nent på att "Paradise Hotel" stoppas

Under tisdagen stod det klart att årets säsong av "Paradise Hotel" stoppas. Men hur mycket pengar förlorar egentligen Nent, som ligger bakom programmet? Det handlar om miljontals kronor.


Under tisdagen meddelade Anders Jensen, som är vd på medieföretaget Nent, att årets säsong av "Paradise Hotel" kommer att stoppas helt. Detta efter att deltagaren Toby Johnson misstänks för att ha utsatt de två kvinnliga deltagarna Jennifer Paatere och Annie Dahlberg för sexuella övergrepp.

Jennifer Paatere och Annie Dahlberg blev utsatta för Toby Johnson. Bildkälla: Viafree

Johnson ska bland annat ha stuckit in fingrarna i Annies underliv efter att hon ska ha sagt att hon inte vill ha sex med honom. Han drog även ner Jennifers behå och blottade hennes bröst. Även detta skedde utan något som helst samtycke. 

En förundersökning kring händelserna i programmet är inledd. Övergreppen är så pass grova att de kan klassas som våldtäkt.

Toby Johnson har polisanmälts för övergreppen. Bildkälla: Ali Lorestani/TT Bild

"Det är oacceptabelt"

Det var i TV4:s Nyhetsmorgon som Jensen under tisdagsmorgonen meddelade att årets säsong av Paradise Hotel läggs på is. Han riktade även en hård känga mot produktionsbolaget Mastiff. Detta efter att de försökte tysta ner anklagelserna om sexuella övergrepp.

– Om det stämmer, vilket jag utgår från, är det oacceptabelt, sa Jensen i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Anders Jensen, vd på Nent. Bildkälla: Tomas Oneborg/SvD/TT Bild

"Vi är mycket ledsna"

I ett pressmeddelande så beklagar Nent det inträffade.

"Paradise Hotel är ett uppskattat program med många trogna följare men med den information som nu är tillgänglig är detta det enda rätta att göra. Det som har hänt är oacceptabelt och vi ser nu, tillsammans med produktionsbolaget, över vad vi behöver förändra och förbättra. Det är tydligt att det funnits brister som måste åtgärdas. Vi är såklart mycket ledsna över denna situation och för de som drabbats", skriver Nent.

Nent förlorar flera miljoner kronor

När skandalen i Paradise Hotel briserade för två veckor sedan så intervjuade Aftonbladet flera insatta källor i tv-branschen. Enligt de källorna kostar varje avsnitt av Paradise Hotel 200 000 kronor att spela in. 

Till varje avsnitt säljs sedan reklam för ungefär 400 000 kronor.

Mastiff spelar in två säsonger i taget, och budgeten för varje säsong landar då enligt Aftonbladet på mellan fem och sju miljoner kronor.

Enligt Aftonbladet så förlorar Nent 7,6 miljoner kronor på att den pågående säsongen stoppas. Om även nästa säsong skulle stoppas så går de miste om ytterligare 14 miljoner kronor.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

3 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.