Torsdag 11 Aug
Stockholm

Larmet: Övergreppen i Paradise Hotel har pågått under flera år

"Hade man sett samma sak på en hemmafest hade man avbrutit direkt." De sexuella övergrepp som uppdagats i vårens säsong av Paradise Hotel är bara toppen av ett isberg – det menar en tidigare Mastiff-anställd som Veckorevyn varit i kontakt med.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var för ett par veckor sedan som Nordic Entertainment Group, Nent, skrev ut i ett pressmeddelande att den pågående Paradise Hotel-säsongen pausades och tillfälligt togs bort från stremingtjänsterna Viafree och Viaplay. Detta efter att deltagaren Toby Johnson, 21, utsatt deltagarna Annie Dahlberg, 24, och Jennifer Paatere, 23, för sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande.

Många tittare har pepprat produktionen med frågor om när säsongen kommer att dra igång igen. Det kom därför som en chock när det under tisdagen meddelas att säsongen inte bara stoppas tillfälligt – utan helt och hållet. 

Produktionen skriver även att de kommer att avslöja vinnarna inom en snar framtid. När det exakt blir av – det är ännu oklart. 

Tafs och tjatsex

Och under tisdagseftermiddagen inkommer nya besvärande uppgifter.

Till Veckorevyn berättar två personer som tidigare varit anställda på produktionsbolaget Mastiff (som producerar Paradise Hotel åt Nents räkning) att de övergrepp som nått ytan bara är toppen av ett isberg.

Minst var tredje dag bevittnade Sandra hur killar gick över de kvinnliga deltagarnas gränser. Det rör sig bland annat om situationer där tjejer blivit tafsade på medan de sover, och där män försökt tjata till sig sexuella handlingar.

– Hade man sett samma sak på en hemmafest hade man avbrutit direkt, men i den här miljön gör man inte det så länge det inte sker vilda protester. Snarare firar man att kvällens första ligg snart ska hända, säger Sandra till Veckorevyn.

Tjejer blev våldtagna medan de sov

Vid minst sju tillfällen uppger Sandra att hon bevittnat sexualbrott begås inne i huset. 

– Det har handlat om tjejer som har sovit eller varit medvetslösa när manliga deltagare haft sex med dem, säger hon till Veckorevyn.

I efterhand känner Sandra både skuld och skam över att hon inte sade ifrån under åren hon arbetade på Mastiff.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.