Vilket land kommer att vinna Eurovision Song Contest 2021 och hur ser oddsen ut för Tusse?
Vilket land kommer att vinna Eurovision Song Contest 2021 och hur ser oddsen ut för Tusse? - Foto: Henrik Montgomery/TT och Armando Franca/AP/TT

Här är landet som vinner Eurovision 2021 – enligt oddsen

Snart går Eurovision Song Contest 2021 av stapeln och i tävlingen, som äger rum i Rotterdam, är det ingen mindre än Tusse som kommer att representera Sverige. Nu visar oddsen vilket land som väntas vinna – och hur det kan tänkas gå för Tusse.


Efter att Eurovision Song Contest, på grund av pandemin, ställdes in förra året är det många som nu ser fram emot att tävlingen drar igång igen. 

Nyheter24 presenterar vad oddsen egentligen säger om svenska Tusses chans i tävlingen, vem som är favorittippad till vinst, och reder ut allt annat du behöver veta om årets Eurovision-spektakel. 

Vilket land kommer att vinna, enligt oddsen?

Enligt odds från ATG är detta topp fem i Eurovision Song Contest 2021:

  1. Frankrike – med bidraget "Voilà" av Barbara Parvi.
  2. Malta – med bidraget "Je Me Casse" av Destiny.
  3. Schweiz – med bidraget "Tout l’Univers" av Gjon's Tears.
  4. Italien – med bidraget "Zitti E Buoni" av Måneskin.
  5. Bulgarien – med bidraget "Growing Up Is Getting Old" av VICTORIA. 

Det är alltså Frankrike som väntas ta hem Eurovison-pokalen i år. Lyssna på samtliga bidrag i tävlingen här. 

Hur stor chans har Tusse att vinna Eurovision?

Tusse. Foto: Henrik Montgomery/TT

Tusse, som tog hem Melodifestivalen 2021 med röstningsrekord, lär alltså inte knipa ännu en förstaplats för Sveriges räkning – åtminstone om man ska tro oddsen. Faktum är att Tusse faktiskt, med nöd och näppe, bara väntas nå en åttonde plats i tävlingen.

Vad säger experten på plats om utfallet?

Men kommer oddsen verkligen att stå sig? Det är inte säkert, enligt ATG:s schlagerexpert Stefan Eriksson – som sett samtliga bidragen under repetitioner i Rotterdam. 

Bland annat ska Maltas bidrag, som alltså är ett av de favorittippade bidragen till vinst, inte ha imponerat.

–  Malta är fortsatt en het kandidat och given finalist, men deras första repetition drog ner helhetsintrycket vad gäller möjlighet till att vinna hela tävlingen, skriver Eriksson till Nyheter24

Inför semifinalerna tror Eriksson på skräll från både Österrike och Estland – som alltså kan knipa en finalplats.  

När börjar Eurovision Song Contest 2021?

Den 65:e upplagan av Eurovision drar igång den 18 maj med semifinal nummer 1 och den 20 maj är det dags för semifinal nummer 2. Finalen går inte av stapeln förrän den 22 maj.

Vilket startnummer har Tusse i ESC?

Det svenska folket behöver inte vänta länge innan Tusse, och det svenska bidraget "Voices", dyker upp i rutan. Mer specifikt har Tusse startnummer fyra i den första semifinalen!

Kommer det att vara publik på plats i Rotterdam?

Det korta svaret är: ja! En publik på 3 500 personer kommer att tillåtas på de två semifinalerna, vid finalen och under sex genrep. 

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Men samtliga av dessa besökare kommer att behöva uppvisa ett negativt coronatest, som inte får vara mer än 24 timmar gammalt, och alla måste bära munskydd – med undantag för när man sitter på sin plats. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du att sitta bänkad framför Eurovision 2021?
Senaste nytt

Sanna Guidetti hånar manliga Robinsonprofilen med ny bild

Allt om Sebastian Tadros: Ålder, familj och Marcus & Martinus

1 timme sedan
Sebastian Tadros är en svensk influencer och Youtube-profil. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnskottet? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Tadros.

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

1 timme sedan
Levin Larsson vann Farmen 2024 och kommer nu att köpa sina föräldrars gård. Han har nu gett ett glädjande besked om framtiden när det kommer till att göra mer tv.

Lasse Kronér leder allsång i sommar

2 timmar sedan
Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

2 timmar sedan
Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

2 timmar sedan
Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.