Tisdag 28 Sep
Stockholm

Här är allt du vill veta om den nya säsongen av "Solsidan"

Solsidan
Solsidan gör comeback i höst. Foto: TV4

​I höst är "Solsidan" tillbaka på TV4, TV4 Play och C More. Det blir den sjunde säsongen av den omåttligt populära serien, och tittarna kommer att bjudas på tio avsnitt. Här är allt du vill veta om nya "Solsidan"!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Vilka skådespelare är med i "Solsidan"?

Inspelningarna börjar nu i maj, och precis som tidigare år ser vi Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh i rollerna. Det blir även gästskådespelare i form av bland andra Carolina Gynning.

– I nya säsongen av Solsidan har vi för första gången tillsammans med ensemblen stakat ut en ny säsong och hittat minst sagt spännande utmaningar för våra karaktärer. Efter drygt tio års filmande har vi skådespelare lärt känna karaktärerna, och för varje år försökt fördjupa dem. Senaste året har varit omvälvande och detta har nog påverkat våra historier mer än vi trodde från början, säger Felix Herngren i ett pressmeddelande.

Carolina Gynning är en av årets gästskådespelare. Bildkälla: Stella Pictures.

Vad handlar den nya säsongen om?

I den sjunde säsongen så är det full fokus på gängets olika livskriser. För Alex och Anna är det återigen skilsmässa på tapeten, Mickan får någon slags 40-års kris och ska bli influencer samtidigt som Fredde börjar dras mot sin tidigare bakgrund som synthare. Och Ove, som genom åren gjort sig känd som den snålaste tv-karaktären genom tiderna, blir plötsligt generös – något som oroar hans hustru Anette.

Inspelningarna av "Solsidan" börjar i maj. Bildkälla: TV4

Henrik Schyffert och Felix Herngren bland de bakom nya "Solsidan"

Regissörer för den sjunde säsongen av "Solsidan" är Emma Bucht (ep 1-4), Henrik Schyffert (ep 5-7) och Felix Herngren (ep 8-10). Manus är skrivet av Erik Hultkvist, Malin Sohlman-Möller, Pontus Edgren, Niclas Carlsson och Henrik Schyffert.

Henrik Schyffert. Bildkälla: Stella Pictures

Då är det premiär för "Solsidan"

Något exakt datum är inte satt ännu, men i höst beräknas det vara premiär för den sjunde säsongen på TV4, TV4 Play och C More, skriver TV4 i ett pressmeddelande. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela