Tisdag 28 Sep
Stockholm

Erik Berg om barnlösheten: "Ingen 23-årig tjej kan ändra det"

Carina och Erik Berg
Carina och Erik Berg i sitt nya program "Var fan är storken?". Foto: Discovery+

Ikväll är det premiär för Carina och Erik Bergs program "Var fan är storken?" på Kanal 5. Där berättar de om sin resa med ofrivillig barnlöshet. Paret träffar andra som är drabbade.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TV-profilen Carina Berg och fotbollsspelaren Erik Johansson blev ett par sensommaren 2017. Idag är de gifta och heter bägge två Berg i efternamn. Paret har två barn tillsammans – sonen Otto, som föddes i december 2019 och dottern Juno som såg dagens ljus i mars 2021.

Men vägen till de två barnen var allt annat än enkel för paret Berg. I det nya programmet "Var fan är storken?" på Kanal 5 så berättar Carina och Erik om den ofrivilliga barnlösheten som de drabbades av.

– Under två år kämpade vi med att bli gravida. Det skulle krävas fem IVF-försök. Fyra missfall. Och tusen tårar, berättar Carina i programmet.

Carina och Erik Berg berättar om sin resa med ofrivillig barnlöshet. Bildkälla: discovery+

"Jag känner mig så värdelös"

Carina berättar att de började försöka skaffa barn när de varit ett par i tre månader. Hon var gravid från och till i två år. Tiden beskriver Carina som en berg och dalbana. 

En av Carinas graviditeter slutade i ett missfall kring den sjätte veckan.

– Jag känner mig så oduglig. Så värdelös. Så ofruktsam och gammal, säger Carina mellan tårarna i programmet när hon berättar om ett av de missfall hon drabbades av.

Både Carina och Erik berättar även mer om hur deras relation påverkades av den ofrivilliga barnlösheten.

Carina förklarar att hennes största rädsla var att det inte skulle gå, och att Erik skulle kännas att det var så mycket som saknades för honom. Hon var rädd att Erik inte skulle vilja vara med henne mer av den anledningen.

Carina Berg med sonen Otto sommaren 2020. Bildkälla: Stella Pictures

Erik Berg om känslorna 

I programmet berättar Erik att han var så glad över att vara bonuspappa åt Carinas son Holger som hon har från sitt äktenskap med Kristian Luuk.

– Jag kände att det här är jag tillfreds med. Det här livet kan jag leva jättegärna. För mig var det ganska lätt att stå där vid sidan och säga "jag kommer aldrig lämna dig", säger Erik och fortsätter:

– Det finns ingen 23-årig svassande äggstinn tjej som kommer att ändra det för att jag älskar dig och allt annat är en bonus.

Se mer i klippet ovan.

Det första avsnittet av "Var fan är storken?" sänds på Kanal 5 ikväll den 19 maj klockan 21.00 och streamar på discovery+. 


Kommentera
Kopiera länk
Dela