Måneskin från Italien vann finalen av Eurovision Song Contest i Rotterdam.
Måneskin från Italien vann finalen av Eurovision Song Contest i Rotterdam. - Foto: Jessica Gow/TT

Eurovision-vinnaren om kokain-spekulationerna: "Snälla"

Italien och bandet Måneskin blev det land som kom segrande ur årets Eurovision Song Contest. Men det var inte bara vinsten som fångade tittarnas uppmärksamhet under kvällen. Ett videoklipp på bandets sångare sprids nu som en löpeld på internet.


Det var en mycket spännande sista minut i gårdagens Eurovision-final när det stod mellan Italiens låt "Zitti e buoni", framfört av rockbandet Måneskin, och Frankrikes Barbara Pravi med låten "Voilá".

Slutligen tog Italien hem segern med 524 poäng, vilket blev landets första seger sedan 2006.


Fångade tittarnas uppmärksamhet

Men under kvällen var det många tittare som höjde ett ögonbryn när kameran tog sig till bandet i Green room innan vinsten.

På bild syns bandets sångare Damiano David, 22, luta sig fram över bordet med näsan nära bordskanten – en position som skapade en hel del rabalder på sociala medier. Många påstod alltså att Damiano tog kokain i direktsändning. I samma stund knuffar 20-åriga trummisen Ethan Torchio till honom på axeln.

"Jag använder inte droger"

Under presskonferensen efter vinsten ifrågasatte Aftonbladets reporter Tobbe Ek bandet om spekulationerna.

– Nej. Thomas hade sönder ett glas, sade han och syftade på gitarristen Thomas Raggi, 20.

Han fortsatte sedan förklara att droger är någonting han inte håller på med:

– Jag använder inte droger, snälla, ni. Snälla, säg inte det. Inget kokain, påstå inte det, snälla.

Tobbe Ek fick därefter en tillsägning av presskonferensvärden Hila Noorzai, som menade att frågorna borde fokusera på artisterna och deras musik.

"Vi har ingenting att dölja"

Även på Instagram gick bandet ut och svarade på spekulationerna:

”Vi är verkligen chockade över vad vissa personer säger om att Damiano skulle ta droger. Vi är verkligen mot droger och har aldrig använt kokain. Vi är beredda att testa oss för vi har ingenting att dölja. Vi är här för att spela vår musik och vi är så glada över vår Eurovision-seger och vi vill tacka alla som stöttat oss”, skriver de i en Instastory.

Tar frivilligt drogtest

Senare under söndagen meddelade AFP att Damiano ställer upp på ett frivilligt drogtest. EBU, som arrangerar Eurovision Song Contest, håller samtidigt på att analysera klippet som fick spridning på internet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!