Robinson 2022
Nu avslöjas det mer om hur Robinson 2022 blir. - Foto: TV4. Bilden är ett montage.

Anders Öfvergård avslöjar – så blir nya Robinson 2022

Glöm kyliga Haparanda i vårat avlånga Sverige. Robinson 2022 kommer att bli betydligt varmare och glassigare än Robinson 2021.


Årets rafflande säsong av Robinson 2021 lider mot sitt slut, och nu på söndag koras vinnaren. Deltagarna som återstår i skrivande stund är Andreas Alseryd, Dennis Johansson, Joanna Swica, Ludvig Andersson och Annki Nilsson. 

Men bara en person kan gå segrande ur striden, och få åka hem med vinstsumman på en halv miljon kronor.

På grund av den rådande coronapandemin har Robinson 2021 spelats in i Sverige. Kallt, blött och blåsigt i Haparandas skärgård har det minst sagt varit för årets deltagare. 

Robinson har varit kallt, blött och blåsigt i år. Bildkälla: TV4

Tvingades lämna efter matfusk

Att äta sig mätt har varit svårt för flera av deltagarna, och det blev minst sagt kalabalik när två deltagare fuskade till sig mat.

Det var deltagarna Alexander Chennaoui och Tova-Sophia Aronsson som kom att diskas från tävlingen då de lyckades smita iväg och storhandla på en ICA. 

De vrålhungriga deltagarna unnade sig bland annat falukorv, gifflar, choklad, tonfisk och köttbullar. Men även hygienartiklar som schampo, balsam och tandkräm fick följa med från affären.

Anders Öfvergård slipper även han de kalla vindarna när han nästa år kommer att leda Robinson 2022, som då spelas i Västindien. Bildkälla: TV4

Så blir Robinson 2022

Men när Robinson nu gör sig redo för den nya säsongen, Robinson 2022, så blir det under helt andra förutsättningar. Robinson 2022 kommer nämligen att spelas in i Västindien. Kanske är det smarrigare att äta söta, saftiga kokosnötter istället för att koka en sorglig chaga-brygd.

– Ja vi ska till Västindien. Och det är ju härligt att vi har fått till det faktiskt med tanke på rådande pandemi och allt vad det är. Ansökningen är öppen på TV4. Det kommer inte bli Haparanda igen, säger Anders.

Själv går Öfvergård in i en "Robinson-bubbla" när programmet spelas in, men den varmare väderleken i Västindien bådar gott för den nya säsongen tror Anders Öfvergård.

– För att deltagarna ska orka och kunna ta ut sig lite mer så är det en fördel när det är lite varmare i luften och i vattnet, säger Anders Öfvergård till TV4.

Nästa år slipper deltagarna fuktig mossa, blöta skogar och underställ. Men då får de kanske snarare tänka på att försöka stå ut i hettan...Bildkälla: TV4

Att söka till Robinson 2022

Är du sugen på att söka till Robinson 2022? Sista ansökningsdag är den 28 maj 2021. Då ska du svara på några frågor och skicka in nytagna bilder på dig själv. 

Här på TV4:s hemsida kan du söka till Robinson 2022.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!