Lördag 19 Jun
Stockholm

Emilia Wahlund berättar: Därför anmäldes hon till socialtjänsten

Emilia Wahlund och Marcelo Peña
Emilia Wahlund och Marcelo Peña har blivit anmälda till Socialtjänsten. Foto: Instagram/emiliawahlund. Bilden är ett montage.

Någon har gjort en orosanmälan till socialtjänsten gällande Emilia Wahlunds och Marcelo Peñas dotter Elle. Nu berättar Emilia om den totala chocken – och om varför de blev anmälda.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 5 april 2021 föddes Emilia Wahlunds och Marcelo Peñas dotter Elle Julia Peña Wahlund på Södersjukhuset i Stockholm. 

Influencerparet Emilia, 21, och Marcelo, 30, blev tillsammans hösten 2019.

Emilia och Marcelo köpte drömhus i Sigtuna

Lite mer än ett år senare så avslöjade Emilia att hon och Marcelo skulle bli föräldrar. Vintern 2020 köpte Marcelo och Emilia ett radhus i Sigtuna utanför Stockholm.

För det 116 kvadratmeter stora huset, som byggdes 1970, så betalade de 5 285 000 kronor. Men då har de också fem rum, en tomtarea på 400 kvadratmeter och en pool att svalka sig i under de varma månaderna.

Emilia Wahlund och Marcelo Pena tycks onekligen trivas med det mysiga familjelivet, och på sociala medier uppdaterar de ofta sina följare med mysiga bilder från deras vardag.

Emilia Wahlund. Bildkälla: Stella Pictures.

Emilia Wahlund visar brevet från socialtjänsten

Men tidigare i veckan så möttes Emilia av en chock när hon öppnade sin post. Någon hade nämligen gjort en orosanmälan till socialtjänsten. 

Det här är tyvärr inte första gången som influencers och offentliga personer drabbas av att människor använder orosanmälan som ett vapen för att försöka såra eller försvåra livet för influencerprofiler eller kändisar.

Brevet till Emilia och Marcelo, som är daterat den 31 maj 2021, börjar:

"Hej!

Det har till Socialtjänsten i Sigtuna Kommun inkommit en anonym anmälan gällande oro kring Elle. Socialtjänsten är skyldig att följa upp alla anmälningar som rör barn och ungdomar".

"Jag är i total chock"

På Instagram berättar Emilia om chocken hon kände när hon läste brevet.

"Jag finner inga ord. Jag är i total chock. Jag gör ALLT för min dotter, hon är mitt allt, hon är det bästa som hänt mig. Jag ska inte ens behöva förklara mig för jag VET att jag är världens bästa mamma till henne", skriver Emilia.

Emilia berättar att hon ringde upp socialtjänsten storgråtandes.

"Dom förstod mig och vi kommer inte behöva ha något möte. Vilket som så kommer jag ta en paus från sociala medier i några dagar för just nu fattar jag ingenting", skrev Emilia.

Därför anmäldes Emilia och Marcelo till socialtjänsten

På Instagram Story så berättar Emilia nu om varför hon och Marcelo fick en orosanmälan på sig.

"Sitter och läser kommenterar där folk skriver att Elle kanske inte blir bra behandlad hemma, att folk inte har någon aning osv, att inget vet va orosanmälan handlade om. Då kan jag berätta för er att jag pratade med soc, dom läste upp ALLT som personen hade skrivit", skriver Emilia på sin Instagram Story och fortsätter med att berätta vad det var som gjorde att någon hade anmält dom till Socialtjänsten.

"Det handlade om att Marcelo hade kört bil och hållit på med mobilen medan Elle var i bilen så personen skrev att 'Elles liv är i fara' osv".

Marcelo Peña körde bil och höll på med mobilen samtidigt som dottern Elle satt i bilen. Då anmälde en person paret till Socialtjänsten. Bildkälla: Stella Pictures.

Emilia avslutar med att berätta att de beslutat att Elle inte längre kommer att synas på sociala medier.

"Jag vet hur jag ska ta hand om mitt barn på bästa sätt. Låt mig och min familj vara. Elle kommer inte synas på mina sociala medier hädanefter”, skriver Emilia.

Kommentera
Kopiera länk
Dela