"Jag älskar det mexikanska köket"
"Jag älskar det mexikanska köket" - Foto: Claudio Bresciani/TT

Äntligen helg – med Filip Kaspersen Lamprecht

Det har gått knappt en månad sedan Filip Kaspersen Lamprecht sopade banan med motståndet i Let's Dance. Nu har han äntligen tid att koppla av och då föredras mexikansk mat, serietittande och långa lördagsbruncher.


I “Äntligen helg” blir du guidad genom kända personers härligaste helgrutiner. Vad äter de helst en fredagskväll, vilken serie är deras absolut favorit och hur laddar de upp inför en ny vecka? Det har vi svar på!

Under våren 2021 har Filip Kaspersen Lamprecht dansat sig rätt in i hela svenska folkets hjärtan. 

Tillsammans med sin danspartner Linn Hegdal kammade han hem hela säsongen av Let's Dance – och väl ute ur den berömda "bubblan" hintar han till Nyheter24 om att han har mycket kul på gång.

Men när Filip är ledig, vad hittar han på då? Vi ringde upp honom och frågade.

Foto: Instagram/filipklamprecht

Det är fredag och du stänger igen datorn efter en lång arbetsvecka. Vilken låt sätter du på?

Jag har en låt som jag brukar sätta på vid sådana tillfällen, och det är inte direkt för texten, utan för energin i låten som ger mig väldigt mycket fredagskänsla. Den heter ”Church” av Samm Henshaw och Earthgang. 

Hur ser din ultimata fredagskväll ut? Vad äter/dricker du helst till middag?

Jag är en tapas-person som gillar att äta många olika rätter, men jag älskar också det mexikanska köket. Så jag gör något i tacoväg, men inte en klassisk svensk taco. Jag försöker alltid testa något nytt och just nu gillar jag att göra en mango- och avokadosalsa med tomat i. Den är grym! 

Till det dricker jag en kall, ljus lager. 

Foto: Instagram/filipklamprecht

Det är lördag och dags för helgfrukost. Vad får under inga omständigheter saknas?

Jag måste ändå säga kaffe, för det får inte saknas. Men en lördag gillar jag att käka brunch, att trycka ihop två mål och äta mycket och länge. Gärna egg’s Benedict, eller gröt – jag älskar gröt.

Gröt tror jag inte så många skulle ha som ”go to” en lördag? Vad har du i den för att den ska blir riktigt god?

Nej, den är lite otippad faktiskt. Men jag gillar att göra den ”nattad”, det vill säga när den får stå över natten. Den gör jag på chiafrön, havregryn, mandelmjölk och en klick grekisk yoghurt, för extra krämighet. 

Sen toppar jag gröten med nötter, frukt, bär och jordnötssmör. Det ska vara mycket toppings!

Du städar av matbordet och gör dig i ordning för lördagen. Vad hittar du på?

Även om jag inte har några planer så klär jag på mig och går ut genom porten för att se vart dagen kan ta en. Så jag tar en promenad och försöker tänka på att kolla upp mycket, ta nya vägar och upptäcka Stockholm lite bättre.

Efter det kopplar jag ihop med vänner och familj. Vi sätter oss i solen och sitter där rätt länge.

Foto: Instagram/filipklamprecht

Det är söndag och helkväll i soffan. Vad tittar du på?

Antingen om det kommit någon ny bra film, typ ”Marvel” eller ”Star wars” som jag gillar. Annars blir det alltid ”Friends” eller ”New Girl”.

Vad snacksar du på?

Jag är ganska dålig på snacks, jag är en sån person som hellre lägger till en extra måltid. 

Något jag älskar att göra ibland på söndagskvällar är en pastarätt med sött marsalavin som jag häller ner lite sockerlag med saffran i. Det blir en lite, lite söt pasta som är grymt god och går att äta direkt från kastrullen.

Vad är ditt bästa recept för att ladda upp inför veckan som kommer?

Jag gillar söndagar och att starta en ny vecka. Så medan jag tittar på "Friends" eller "New Girl" så brukar jag gå igenom veckan som kommer. Vad ska göras, hur kommer den se ut och vad mer kan vi fylla ut med? 

Sen börjar jag rätt tidigt tagga igång för helgen som komma skall!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!