Utebliven mens orsaker
Victoria Eklund. - Foto: Youtube/TV3

Victoria Eklund: ”Jag har inte haft mens på 10 år”

Victoria Eklund berättar på sin Youtubekanal att hon nu valt att uppsöka läkare efter att ha haft utebliven mens i 10 års tid. "Vill inget hellre än att ha tillbaka den".


Det är på sin Youtubekanal som Influensern och Love Island-vinnaren Victoria Eklund, 25, berättar en hemlighet som hon länge hållit dold. 

I början av videon berättar Victoria att hon ska på ett läkarbesök som hon tidigare inte  elat prata om.

– Jag har inte velat prata om det här men jag känner att det är dags nu. Det är nämligen så att jag inte haft mens på 10 år. Alltså sedan jag var 16 år. Och jag vet inte vad det kan bero på, berättar hon.

– Den slutade helt enkelt att komma och sedan har jag ju haft både anorexia och bulimi vilket jag tänkte också kan ha påverkat. Men även efter att det var över så kom den inte tillbaka.

Victoria Eklund. Bildkälla: Youtube

Victoria säger att när hon valt att inte tänka på det hela så mycket då hon ändå inte gått i barntankar.

– Då jag inte velat ha barn för tillfället så har det ju mest bara varit skönt att slippa mensen. Men nu vill jag kolla upp vad det faktiskt är som gör att den inte kommer?, säger hon. 

– Jag har inte ätit några hormoner heller så är nästan säker på att det inte beror på något sånt. 

Enligt läkaren så kunde de inte se eller hittat något direkt "fel" som kunde ligga bakom den uteblivna mensen. De skulle därför gå vidare med det hela. Men läkarent började med att ordinera östrogentabletter. 

– Det var ju blandade känslor kring att de inte hittade något fel. För jag vill ju veta vad det är för fel samtidigt som att det är skönt att de inte hittade något fel. Nu ska jag börja käka dessa så får vi ta det därifrån, avslutade hon. 

– Alla ni som har mens och mensvärk. Det är normalt och ska vara så, det är ju min högsta önskan just nu, avslutar Victoria. 

Orsaker till utebliven mens

Utebliven mens kan bero på en rad olika faktorer, bland annatkan det  ha att göra med att du är väldigt stressad, mår dåligt, tränar hårt, äter för lite, är överviktig, har ätstörningar eller någon hormonell obalans.  Läs mer på UMO.se.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kommer Farmen-Levin att vara med i Bonde söker fru

Lasse Kronér leder allsång i sommar

Lasse Kronér bjuder in ett gäng folkkära artister till ett nytt allsångskoncept i sommar. Under sex måndagskvällar med start i början av juli leder han "Lasse på slottet" på Tjolöholms slott utanför Kungsbacka.

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

Alexander Kronlund lämnar juryn i TV4:s "Idol".

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

3 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.

Carina Burman får Bonnier-stipendium

3 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".