Erik Grönwalls nya besked om cancerbehandlingen

Idol-vinnaren och rockmusikern Erik Grönwall kommer med glädjande besked på sin Instagram. "Behandlingen har varit väldigt effektiv".


År 2009 medverkade Erik Grönwall, 33, i Idol – och vann både titeln och hela svenska folkets hjärtan. 

Sedan dess har artisten frontat succérockbandet H.E.A.T, som turnerat i både Europa, USA, Japan och Kina. Han har också haft en roll i den amerikanska uppsättningen av rockoperan "Jesus Christ Superstar".

Foto: Mikael Andersson/TT

Blev plötsligt utmattad

Men  april 2021 skulle hans liv få en drastisk vänding. 

På sin Instagram berättade han för ett par månader sedan om ett snabbt sjukdomsförlopp. Erik började känna sig konstant utmattad och trött, från att tidigare varit full av energi under både träning och spelningar. 

"Något stämde inte. Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi (ALL)", berättade han då. 

Snabbt sattes behadnling in på Erik. En behandling som nu visat sig ge goda resultat. 

"Jag blev just uppringd av min läkare som berättade att den senaste behandlingen var väldigt effektiv så nu gör vi fina framsteg. Vi har inte vunnit ännu men denna rond var definitivt vår. Nu ska vi inte låta de dåliga cellerna vila. Ny behandling startar imorgon", skrev Erik. 

I kommentarsfältet stöttas han av följare, fans, vänner och familj. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

igår 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.