Erik Grönwalls nya besked om cancerbehandlingen

Idol-vinnaren och rockmusikern Erik Grönwall kommer med glädjande besked på sin Instagram. "Behandlingen har varit väldigt effektiv".


År 2009 medverkade Erik Grönwall, 33, i Idol – och vann både titeln och hela svenska folkets hjärtan. 

Sedan dess har artisten frontat succérockbandet H.E.A.T, som turnerat i både Europa, USA, Japan och Kina. Han har också haft en roll i den amerikanska uppsättningen av rockoperan "Jesus Christ Superstar".

Foto: Mikael Andersson/TT

Blev plötsligt utmattad

Men  april 2021 skulle hans liv få en drastisk vänding. 

På sin Instagram berättade han för ett par månader sedan om ett snabbt sjukdomsförlopp. Erik började känna sig konstant utmattad och trött, från att tidigare varit full av energi under både träning och spelningar. 

"Något stämde inte. Så jag tog några blodprover och ... spola framåt ... det är nu den tredje veckan med behandling mot akut lymfatisk leukemi (ALL)", berättade han då. 

Snabbt sattes behadnling in på Erik. En behandling som nu visat sig ge goda resultat. 

"Jag blev just uppringd av min läkare som berättade att den senaste behandlingen var väldigt effektiv så nu gör vi fina framsteg. Vi har inte vunnit ännu men denna rond var definitivt vår. Nu ska vi inte låta de dåliga cellerna vila. Ny behandling startar imorgon", skrev Erik. 

I kommentarsfältet stöttas han av följare, fans, vänner och familj. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kronlund lämnar "Idol"-juryn

Hemlige kompositören är Sveriges mest lyssnade

Bakom 650 påhittade artistnamn har en enda svensk kompositör släppt tusentals instrumentala låtar – som har spelats 15 miljarder gånger.

SVT gör serie om Noréns skandalpjäs

2 timmar sedan
David Dencik spelar Lars Norén när SVT nu gör tv-serie om den världsberömde dramatikerns teaterpjäs "7:3" och konsekvenserna av uppsättningen.

Carina Burman får Bonnier-stipendium

2 timmar sedan
Stiftelsen Eva Bonniers 70-årsfonds stipendium 2024 går till Carina Burman för boken "Drottningar och pretendenter. Om guldålderns deckarförfattarinnor".

Sofia Jannok kan få novellpris

2 timmar sedan
En Augustpristagare och en känd artist döljer sig bland årets nominerade till Sveriges Radios novellpris. Ia Genberg och Sofia Jannok är två av de fem författare som konkurrerar om priset.

De får Dynamostipendiet

3 timmar sedan
Årets Dynamostipendier om 150 000 kronor går till Nina Beckmann och Karin Z Sunvisson.