Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med barnen Estelle och Oscar. - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel bygger hus på Värmdö

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har köpt en tomt på kändistäta Värmdö i Stockholms inre skärgård. Där ska kungligheterna bygga ett fritidshus.


Kronprinsessan Victoria och prins Daniel bor till vardags med sina barn – prinsessan Estelle och prins Oscar – på Haga Slott i Stockholm. Där har de vackra omgivningar för barnen att leka runt på.

Hela familjen har bott på Haga slott sedan år 2010, något som Kungahuset skriver om på sin hemsida.

Somrarna brukar Victoria, Daniel och barnen tillbringa på Öland och Solliden. Men orkar de inte packa för en så lång resa så har de nu ett alternativ...

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har köpt tomt på Värmdö

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har nämligen köpt en tomt på Värmdö i Stockholms inre skärgård. Betydligt närmare Haga Slott, alltså. 

Enligt Expressen så köpte de tomten för ett år sedan och nu har bygglovet godkänts.

Victoria och Daniel planerar nämligen att bygga ett mysigt litet hus på tomten, något som hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar för Nacka Värmdö Posten som var först med nyheten.

– De har för avsikt att bygga ett privat fritidsboende där ute. Bygglovet är godkänt och har vunnit laga kraft. Eftersom det är en fastighet som ägs gemensamt av kronprinsessparet så har många säkerhetsaspekter vägts in, säger Margareta Thorgren till Nacka Värmdö Posten.

Planen är att paret ska kunna åka dit på helgerna. 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar. Bildkälla: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna/TT Bild

Kändisar flockas kring Nacka och Värmdö

Vi gissar att kronprinsessan Victoria och prins Daniel kommer att trivas riktigt bra på Värmdö. De blir nämligen inte de enda kända ansiktena där. 

Tidigare har tidningen Mitti skrivit om hur kändisarna trivs kring Värmdö och Nacka.

Björn Ulvaeus, Anders Öfverman, Paolo Roberto, Malena Ernman, Peter Jöback, Christina Schollin, Mikael Tornving, Tomas Ledin, Martin Dahlin, Lena Philipsson, Micael Bindefeld, Mikael Persbrandt, Mark Levengood och Jonas Gardell är bara några av de välkända nunor du kan få en skymt av i områdena kring Nacka och Värmdö. 

För Mitti berättade operasångerskan Malena Ernman om sin favoritstrand som ligger i Björkvik.

– Det är den finaste stranden i Sverige. Det är fantastiskt. Det är inte många som hittat dit, det är bara jag, Persbrandt, Markoolio och Björn Borg, berättade Malena för tidningen.

Huruvida vi kommer få se kronprinsessan Victoria och Daniel ta ett dopp där återstår att se

Malena Ernman. Bildkälla: Stella Pictures.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!