Måndag 15 Aug
Stockholm

Efter Britney Spears första ord – stöttas av exet Timberlake

Britney Spears har för första gången gett sin version av pappans förmyndarskap.
Britney Spears har för första gången gett sin version av pappans förmyndarskap. Foto: Jordan Strauss/TT & Brad Barket/TT.

Britney Spears pappa har varit hennes förmyndare de senaste 13 åren. I onsdags berättade den 39-åriga världsstjärnan för första gången hennes version av de senaste åren. Nu stöttas hon av människor världen över. Bland annat exet Justin Timberlake.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var på onsdagen som pop-stjärnan Britney Spears, 39, för första gången uttalade sig om hennes pappas Jamie Spears, 68, förmyndarskap under ett domstolsförhör. Pappan har sedan 13 år tillbaka varit stjärnans förmyndare och därmed kontrollerat hennes liv. 

– Min pappa och alla som är inblandade i det här förmyndarskapet, inklusive mitt management, borde sitta i fängelse, sa Britney Spears under förhöret. 

Stjärnan berättade bland annat att hon tvingats ha en spiral, trots att hon själv vill ha fler barn, enligt TMZ. Britney sa även att hon vill häva förmyndarskapet helt och stämma sin familj för vad de utsatt henne för. 

– Jag har inte gjort något för att förtjäna att bli behandlad så här. Det är inte okej att tvinga mig till att göra någonting jag inte vill göra, sa hon.

Bildkälla: Chris Pizzello/TT.

Stöttas av exet och kollegor

Efter att Britney berättat sin version i rätten uppgav pappans advokat ett svar:

"Jamie är ledsen över att se sin dotter må så dåligt. Han älskar sin dotter och saknar henne väldigt mycket.”

Fansens stöd till Britney är nu starkare än någonsin. Hashtaggen #FreeBritney har varit fansens sätt att ta ställning i flera år tillbaka. 

Efter Britneys ord i domstolen har nu även flera kända artister gått ut och ställt sig bakom stjärnan. Några kändisar som uttryckt sitt stöd är Halsey, Mariah Carey och Bella Thorne. Men vad som uppmärksammats mest är exet Justin Timberlakes tweet om situationen. 

"Oavsett vårt förflutna, bra och dåligt, och oavsett hur länge sedan det var... Det som händer henne är inte rätt. Ingen kvinna borde någonsin hindras från att bestämma över sin egen kropp", skriver Justin på Twitter och fortsätter: 

"Jess och jag skickar kärlek, och vårt fullständiga stöd till Britney. Vi hoppas att domstolen och hennes familj gör rätt och låter henne bestämma över sitt egna liv".  

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.